Червоний Віндзор

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Червоний Віндзор
Країна походження АнгліяАнглія
Регіон Лестершир
Основа коров'яче молоко
Пастеризованість так
Структура напівтверда

Червоний Віндзор (англ. Windsor Red), також Віндзорський червоний сир — напівтвердий британський сир, виготовлення якого відбувається з пастеризованого коров'ячого молока[1]. За своїми властивостям цей вид сиру нагадує сир Чеддер[2], відмінності між ними полягають у тому, що Червоний Віндзор готують з деякими добавками. Сир виготовляється на одному з маслозаводів графства Лестершир в Англії.

Виготовлення[ред. | ред. код]

У процесі приготування, під час згортання молока, сирна маса повинна трохи осісти. Після цього її нарізають невеликими шматочками і готують від 20 до 40 хвилин[3]. Після цього масу поміщають під прес. Такий процес сприяє підвищенню кислотності сиру. Коли сир майже готовий, у нього додають червоне вино[2] або бузиновий лікер і знову поміщають під прес. Так його витримують протягом невеликого періоду часу. Готується сирна маса для Червоного Віндзора за тим самим рецептом, що і для сиру Чеддер.

Опис[ред. | ред. код]

Текстура сиру від твердої до вершкової і розсипчастої з мармуровими вкрапленнями рожевого кольору з винним присмаком. На 100 грамів сирної маси припадає 30 грамів жиру[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Red Windsor. Архів оригіналу за 13 лютого 2020. Процитовано 15 березня 2020.
  2. а б Секреты гастрономии. Архів оригіналу за 11 серпня 2020. Процитовано 15 березня 2020.
  3. Самые вкусные сыры в мире, которые вы должны попробовать. Архів оригіналу за 2 червня 2017. Процитовано 15 березня 2020.