Бійцівська рибка (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бійцівська рибка
Rumble Fish
Жанр Драма
Режисер Френсіс Форд Коппола
Продюсер Френсіс Форд Коппола, Дуг Клейборн, Фред Рус
Сценарист C. Е. Гінтон, Френсіс Форд Коппола
На основі Rumble Fishd
У головних
ролях
Денніс Гоппер
Метт Діллон
Міккі Рурк
Даян Лейн
Оператор Стівен Бурум
Композитор Стюард Коупленд
Монтаж Баррі Малкін
Художник Дін Тавуларісd
Кінокомпанія American Zoetrope
Дистриб'ютор Universal Pictures
Тривалість 94 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1983
Дата виходу 8 жовтня 1983
Кошторис $20 млн
Касові збори $2 494 480
IMDb ID 0086216
Рейтинг MPAA: R
www.rumblefishdvd.com

«Бійцівська рибка» (англ. Rumble Fish) — американський фільм Френсіса Форда Копполи за однойменною новелою С. Е. Хінтон. Протягом довгого часу зберігає за собою статус «культового кіно». Саме цей фільм подарував світові таких акторів як Метт Діллон і Ніколас Кейдж.

Сюжет[ред. | ред. код]

У центрі фільму — юний Рості Джеймс (Діллон), лідер невеликої молодіжної банди промислового містечка. Брат Рості, Мотоцикліст (Міккі Рурк), колишній «король» міста, з'являється в сцені бійки банди Рості і його ворогів, повернувшись після довгої відсутності. Розсіяний і загадковий, Мотоцикліст, здається, дещо по-іншому дивиться на навколишню дійсність. Були часи, коли він був лідером банди і під його керівництвом вона не знала поразок. Але тепер у місто прийшов героїн і банди залишилися в минулому. Рості Джеймс хоче стати таким як брат, і сумує за минулим. А Мотоцикліст, дальтонік і майже глухий, не бачить в житті більше нічого цікавого. В кінці фільму, слідуючи останній волі свого брата, Рості Джеймс втікає від міщанського світу, в якому розчиняються члени банди, один на своєму мотоциклі.

Фільм примітний своїм авангардним стилем: домінування чорно-білої стилістики змінюється кольоровими вкрапленнями, використовуються глибокий фокус і ефекти провалів у часі, щоб передати особливості точок зору головних героїв. Бійцівські рибки, винесені в назву стрічки, дані в кольорі, хоча плавають у чорно-білому акваріумі. Саундтрек, виконаний барабанщиком «The Police» Стюартом Коуплендом додає фільму приголомшливу сюрреалістичну атмосферу.

У ролях[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]