Вихід є!

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фліт - Вихід є!
Студійний альбом
Виконавець Фліт
Дата випуску 1 травня 2013
Записаний 2011-2013
Жанр Альтернативний рок
Панк-рок
Мова українська
Продюсер Андрій Марків, Олена Кулик
Хронологія Фліт
Попередній
←
Однозначно!
(2009)
Наступний
→

Вихід є! — четвертий студійний альбом українського панк-гурту «Фліт», випущений у 2013 році. Записаний з 2011 року новим складом. Були відзняті відео до пісень «Ангели посеред нас»[1] та «Вихід є!»[2].

Опис[ред. | ред. код]

Четвертий альбом значно відрізняється від всіх попередніх робіт групи. Окрім кардинальних змін у складі змінюється і підхід до роботи над матеріалом альбому. На відміну від попередніх альбомів, які створювалися практично самими музикантами та кількома їхніми друзями, над четвертим студійником Фліта працює близько двох десятків людей. Музиканти групи головним чином писали музику. Основну частину текстів для альбому «Вихід є!», зокрема і пісні, яка дала назву самому альбому, написав Володимир Гарматюк. Для автора текстів експеримент полягав ще й у тому, що основну ідею пісні в «тілі» тексту авторові доводилося «одягати» в готове музичне «вбрання». Що доволі складно для людини, яка не перебуває безпосередньо у музичному контексті творення.

Важливу роль у творенні коцептуальної канви нового релізу та нового звучання групи зіграли Олена Кулик (вона ж є продюсером цього альбому та автором слів пісні «Я не хочу йти» і співавтором пісні «А ви казали»), а в той складний для музикантів період ще й була свого роду духовним наставником команди, а також менеджер гурту Валерій Крет, які весь час підтримували виконавців і не давали їм розслаблятися.

Ще один цікавий штрих четвертого судійника Фліта «Вихід є!» — партія віолончелі в пісні «А ви казали», яку виконала Надія Сопків з Івано-Франківського ансамблю Quattro Corde. Ідея використати цей інструмент під час запису рокової композиції виникла у Романа Калина, саундпродюсера перших двох і четвертого альбомів групи, та Ірини Батюк, яка брала участь в усіх сесіях запису голосу, контролювала процес, як професійний викладач вокалу вносила корективи в мелодійні ходи та разом з Романом адаптувала тексти пісень до музичного виконання.

Список композицій[ред. | ред. код]

  1. Вихід є! (кліп знімався, зокрема, на мості через Дністер поблизу Нижнева[3])
  2. Країна не моя
  3. Pertebe (Сонечко)
  4. Живу не так
  5. Ангели посеред нас
  6. З головою
  7. Вже давно не важливо
  8. А ви казали
  9. Блукаю
  10. Колись
  11. Може інші
  12. Я не хочу йти
  13. Шукай свою дорогу

Автори слів — Володимир Гарматюк, Андрій Марків, Олена Кулик, Андрій Гриньків, Юрій Попов.
Адаптація текстів — Роман Калин, Ірина Батюк, Олена Кулик.
Музика — гурт «Фліт».

Учасники запису[ред. | ред. код]

У запису брали участь учасники гурту «Фліт», колишні учасники гурту, а також запрошені музиканти.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Фліт - Ангели Посеред Нас/Flit - Angely Posered Nas. YouTube. FliT / ФЛІТ. 5 жовтня 2011. Архів оригіналу за 6 листопада 2020. Процитовано 30 травня 2021.
  2. Фліт - Вихід є!. YouTube. FliT / ФЛІТ. 19 липня 2012. Архів оригіналу за 26 вересня 2016. Процитовано 30 травня 2021.
  3. Фліт - Вихід є! [Архівовано 2 вересня 2019 у Wayback Machine.] 2.55.

Посилання[ред. | ред. код]