Герб Чечельницького району

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Чечельницького району
Деталі
Носій Чечельницький район
Щитотримачі колоски
Інші елементи сонце, дуб, вітряки

Герб Чечельни́цького райо́ну — офіційний символ Чечельницького району Вінницької області.

Опис[ред. | ред. код]

Герб району являє собою щит класичної форми — чотирикутник з півколом в основі. Щит розтятий, ліва половина щита перетята. У першому синьому полі золоте сонце, у другому червоному полі три золоті вітряки, у третьому зеленому полі золотий дуб із жолудями. Щит обрамовує вінок із зелених дубових гілок та 16 колосків перевитий синьо-жовтою стрічкою.

Синє поле і сонце означають Поділля.

Три золоті вітряки на червоному полі — символ мирного, багатого хліборобського краю. Число три вказує на поєднання особливості хліборобського краю в минулому, теперішньому та майбутньому.

Золотий дуб із жолудями на зеленому полі асоціюється із багатством лісів та ланів лісостепової зони. Дуб із жолудями — символ могутності, сили і твердості. Зелений колір — символ достатку, надії, свободи, радості і процвітання.

Золотий колір  — символізує ознаку віри, справедливості, милосердя та багатства. Вінок із зелених дубових гілок та 16 колосків перевитий синьо-жовтою стрічкою символізує 1 селищну та 15 сільських рад, вказує на багатство хліборобського краю.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]