Драпак Володимир Мар’янович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Драпак Володимир Мар’янович
Ім'я при народженні Гаденко Володимир Мар’янович
Псевдо Володимир Драпак
Народився 13 червня 1978(1978-06-13)
Українська РСР Сторожинець Чернівецької області
Помер 13 травня 2007(2007-05-13) (28 років)
Київ
Громадянство СРСР СРСРУкраїна Україна
Національність українець
Діяльність журналістика на радіо і телебаченні
Alma mater Чернівецький державний університет ім. Ю.Федьковича, 2000 р.
Знання мов українська

Драпак Володимир Мар'янович (13 червня 1978 Сторожинець, Чернівецька область — 13 травня 2007, Київ) — автор і ведучий музичних програм Національного радіо і телебачення, співзасновник і ведучий фестивалів «Прем'єра пісні», «Пісенне джерело», «Осіннє рандеву».

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 13 червня 1978 року в місті Сторожинець на Буковині в родині правоохоронця Мар'яна Ілліча Гаденка та вчителя історії Ольги Володимирівни Гаденко. Закінчив у Чернівцях середню школу № 9 (сьогодні це Чернівецька гімназія № 4).

Поступив та успішно закінчив у 2000 році Чернівецький державний університет імені Юрія Федьковича, історичний факультет, спеціальність — політолог.

Після військової служби в підрозділі внутрішніх військ працюєвав автором, редактором та ведучим музичних програм Національного радіо і телебачення під творчим псевдонімом Володимир Драпак.

Започаткував разом з батьком Всеукраїнський радіофестиваль «Прем'єра пісні», популяризуючи творчість молодих українських виконавців Наталії Бучинської, Алли Кобилянської, Івана Красовського, Івана Дерди, Павла Мрежука, Ніни Мирводи, Інеш, Ольги Юнакової та ін., які згодом отримали почесні звання заслужених та народних артистів України.

Брав активну участь як співзасновник та ведучий фестивалів «Пісенне джерело», «Доля», «Осіннє рандеву» . З переможцями фестивалів проїхав понад 600 населених пунктів України де взяв особисту участь у понад 1000 концертів.

Трагічно загинув 13 травня 2007 року. Свою останню перед загибеллю програму завершив словами «Любіть одне одного — і Бог полюбить вас».

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз 16.05.2007 направив телеграму співчуття родині загиблого[1]

Нагороди[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Олександр Мороз направив телеграму співчуття відомому композиторові і співаку, народному артистові України Мар'яну Іллічу Гаденку та його дружині Ользі Володимирівні з приводу тяжкої втрати - смерті їхнього сина Володимира. Архів оригіналу за 9 липня 2021. Процитовано 9 липня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]