Еліо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Еліо
Elio
Жанр науково-фантастичний фільм і пригодницький фільм
Режисер Едріан Моліна
Продюсер Мері Еліс Друмм
У головних
ролях
Кінокомпанія
Дистриб'ютор Walt Disney Studios
Motion Pictures
Мова англійська
Країна США США
Рік 2025
Дата виходу
IMDb ID 4900148

«Еліо» (англ. Elio) — це майбутній американський комп'ютерний анімаційний науково-фантастичний пригодницький мультфільм, створений Pixar Animation Studios та випущений Walt Disney Pictures. Режисер картини — Едріан Моліна, продюсер — Мері Еліс Драмм, виконавчий продюсер — Піт Доктер, у головних ролях — Йонас Кібріб, Америка Феррера, Джаміла Джаміль та Бред Ґаррет. Це двадцять восьмий повнометражний мультфільм студії.

«Еліо» — третій анімаційний мультфільм Pixar, присвячений жанру наукової фантастики, після «ВАЛЛ-І» та «Лайтер». Мультфільм був офіційно анонсований на виставці D23 Expo у вересні 2022 року.

Прем'єра в США запланована на 13 червня 2025 року.[1]

Сюжет[ред. | ред. код]

Еліо Солес — одинадцятирічний хлопчик, який не вписується у звичайні стандарти. Хлопця помилково переміщують через галактику в Комуніверсумі після контакту з інопланетянами, оскільки вважають його міжгалактичним послом Землі.[2]

Голоси озвучки[ред. | ред. код]

  • Йонас Кібріб — Еліо Солес[3]
  • Америка Феррера — мер Ольга Солес, мати Еліо, яка керує надсекретним проєктом[3]
  • Джаміла Джаміль — посл Квеста, прибульця, яка є одним із послів незліченних планет[4]
  • Бред Гарретт — посл Ґриґона, громіздкого прибульця, який є одним із послів незліченних планет[4]

Виробництво[ред. | ред. код]

Розробка[ред. | ред. код]

9 вересня 2022 року під час презентації D23 Expo 2022 компанія Pixar анонсувала новий фільм під назвою «Еліо» за режисури Едріана Моліни та продюсерки Мері Еліс Драмм.[2] Водночас Моліна та Еліс Драмм говорили про фільм, допомагаючи поставити запитання: «А що, якби я сказав вам, що ми не самотні у Всесвіті, і все, що ви коли-небудь чули про інопланетян, правда?» Невдовзі після цього з'явилося оголошення із запланованим збоєм на екрані та повідомленням із інопланетним текстом: «Приведіть нас до свого лідера».[5]

Прем'єра[ред. | ред. код]

Кінотеатральний прокат «Еліо» планується кіностудією Walt Disney Studios у США 13 червня 2025 року.[1]

Маркетинг[ред. | ред. код]

Після анонсу проєкту було випущено перший концепт-арт фільму.[2] Джошуа Маєр з «Film» сказав, що це «свіжа, оригінальна оповідь, на якій Pixar побудувала свій бренд».[5] Тизер-трейлер вийшов 13 червня 2023 року. Ітан Андертон сказав: «Шарму цій історії додає той факт, що Еліо не зовсім впевнена дитина. Хоча він артистичний та творчий, він також більше кімнатна дитина, яка не підходить до своїх однолітків. Але, можливо, перебування серед групи інопланетян, які не є людьми, дасть йому можливість встановити зв'язок без будь-якого тиску з боку суспільства. Це може бути нагода, потрібна Еліо, щоб вийти зі своєї шкаралупи».[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б McClintock, Pamela (27 жовтня 2023). Disney Delays ‘Snow White’ and ‘Elio’ a Year, Removes Jonathan Majors’ ‘Magazine Dreams’ From Calendar. The Hollywood Reporter (амер.). Процитовано 1 листопада 2023.
  2. а б в https://twitter.com/home. Twitter (укр.). Процитовано 30 червня 2023.
  3. а б @Pixar (10 вересня 2022). Starring America Ferrera as Olga Solis and Yonas Kibreab as Elio. Directed by Adrian Molina & Produced by Mary Alice Drumm, Disney and Pixar's Elio lands in Spring 2024 (Твіт) — через Твіттер.
  4. а б в Anderton, Ethan (13 червня 2023). Elio Trailer: An 11-Year Old Boy Heads To Space In Pixar's Next Movie. /Film. Процитовано 14 червня 2023.
  5. а б Meyer, Joshua (9 вересня 2022). Disney Announces New Pixar Sci-Fi Adventure Comedy, Elio [D23]. /Film. Процитовано 8 грудня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]