И друг мой грузовик

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
...и Друг Мой Грузовик
На «Басовищі» 2008
Основна інформація
Жанр альтернативний рок[1]
фанк-рок
Тріп-хоп[2]
Ню-метал
Роки з 1997 - 2012
Країна Україна Україна
Місто Дніпро
Мова російська, українська, штучна[3]
Склад Антон Слєпаков
Ростислав Чабан
Денис Швець
Колишні
учасники
Володимир Бусель
Володимир Нестриженко
Юрій Жигарєв
gruzovik.dp.ua

И друг мой грузовик у Вікісховищі

…и Друг Мой Грузови́к — музичний колектив з України, що вирізняється своїм мінімалістичним складом, який містить в собі лише ритм-секцію (ударні та бас) та своєрідний вокал.

Історія[ред. | ред. код]

Гурт виник 1997 року для одного виступу на місцевому рок-фестивалі. Виступ колективу викликав фурор і Антон Сліпаков (вокал), Ростислав Чабан (бас-гітара) і Володимир Бусель (ударні) вирішили продовжити спільну творчість. Перший демозапис гурту було зроблено в 1998. Перший відеокліп «Колеса» з'явився у ротації російських та українських музичних каналів у 1999. 2000 року гурт випустив однойменний альбом і взяв участь у програмі «Антропология». Кліпи на пісні «Урок» та «Otto Sander» вийшли в 2001 та 2002 роках. Потім з'явився незалежний від лейблів альбом «Воланчик». Для каналу Enter вийшов концерт «Ты и друг мой грузовик».

… И Друг Мой Грузовик[ред. | ред. код]

2003 року з ансамблю пішов барабанщик Володимир Бусель, забравши з собою перше слово в назві. За барабани сів Володимир Нестриженко. В оновленому складі команда зіграла на каналі М1 у програмі «tvій формат». Навесні 2004 в команді з'явився новий барабанщик Юрій Жигарєв. Потім спільно з гуртом «Дети Picasso» у світ вийшов синґл, а також було випущено альбом «Еще маленький». 2007 року гурт записав свій найсуперечливіший альбом «Ищу друга». Річ у тім, що музиканти відійшли від своєї концепції звучання, залучили сесійних музикантів для запису альбому. Хоча звучання кардинально не змінилося, і основним інструментом все ще залишався бас, проте сам факт присутності електро-гітар змусив замислитися. Тур на підтримку нової платівки колектив провів у класичному складі. Буквально за тиждень до нового 2008 року гурт виступив у програмі «День Артиста», де оголосив про свій розпад.

2008 року вийшов спліт-синґл «Мелех», заснований на матеріалах спонтанного студійного запису з ізраїльським авангардним гуртом «Крузенштерн и Пароход» в кінці туру «… иДМГ» Ізраїлем 2006 року.

НеГрузовики[ред. | ред. код]

Під час підготовки текстів до «Ищу друга» фронтмен гурту зрозумів, що весь його матеріал значно подорослішав і вже не вміщається в той вузький формат. Оскільки матеріалу було досить багато, найбільш «форматні» тексти було покладено на музику й вони ввійшли до альбому «Грузовиків». Згодом Сліпаков почав пошуки музикантів, які могли б грати в його новому гурті, але безуспішно. Тим часом Чабан все більше став займатися грою на гітарі та клавішних. Удвох музиканти взялися за запис нового альбому. Навесні ансамбль «НеГрузовики» у складі Сліпакова, Чабана, та Дениса Швеця оголосив триб'ют-тур. У турі колектив грав старі пісні. Нова платівка шокувала шанувальників гурту кардинальною відмінністю від інших записів. Це дорослий, електронний, часом досить депресивний альбом, який має назву «Не улыбаются».

Після «НеГрузовиков»[ред. | ред. код]

Під час зведення альбому гурт активно гастролював. На репетиційній базі було записано пісню «Радиостанции», за словами гурту — абсолютно своїми силами. Незважаючи на провокаційний текст, деякі FM-станції поставили цю пісню в ротацію.

Концерти, Фестивалі, Живі виступи[ред. | ред. код]

За всю свою історію «…иДМГ» відіграли величезну кількість концертів, виступили на багатьох фестивалях та зіграли в ефірі багатьох каналів. Варто відзначити виступ на Сіґеті в 2008. Також варто сказати, що з тура в тур гурт майже не змінює клуби, в яких виступає.

Інше[ред. | ред. код]

Учасники[ред. | ред. код]

Теперішні
Колишні

Дискографія[ред. | ред. код]

Альбоми[ред. | ред. код]

Спліт-синґли[ред. | ред. код]

Відеографія[ред. | ред. код]

Рік Назва
1999 «Колеса»
2001 «Урок»
2002 «Otto Sander»
2003 «Мотогонки»
2005 «Ганда»
2009 «Черный Ящик»
2009 «Архитектура»
2010 «Радиостанции»
2010 «Прививка» (Live)
2010 «Папа играет на бас-гитаре»
2011 «Стилизация послевкусия»
2011 «Удобен»
2012 «Геологи в Спиваках»

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]