Карабанов Олексій Олексійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Карабанов Олексій Олексійович
Карабанов Алексей Алексеевич
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 15 травня 1961(1961-05-15) (62 роки)
Місце народження Ленінгра́д
Роки активності 1986-наш час
Громадянство СРСР СРСР Росія Росія
Національність росіянин
Професія диригент
Освіта Московська державна консерваторія імені Петра Чайковського
Жанр військова музика, симфонічна музика
Колективи Адміралтейський оркестр ЛВМБ, Зразковий оркестр ВМФ ім. Римського-Корсакова
Нагороди
медаль «За бездоганну службу» III ступеня
заслужений артист Росії

Карабанов Олексій Олексійович (рос. Карабанов Алексей Алексеевич; 15 травня 1961, Ленінгра́д, РРФСР) — військовий диригент, заслужений артист РФ.

Біографія[ред. | ред. код]

Адміралтейський оркестр ЛВМБ під керівництвом Карабанова (крайній зправа)

У віці 12 років почав навчання грі на кларнеті, в 1976 році вступив до Музичного училища при Ленінградській консерваторії ім. М. А. Римського-Корсакова котре закінчив у 1980 році з відзнакою.

У 1980–1985 продовжує навчання на Військово-диригентському факультеті при Московській державній консерваторії ім. П. І. Чайковського (клас професора Г. П. Алявдіна), по закінченню отримав офіцерське звання та був призначений військовим диригентом Адміралтейського військово-морського оркестру ЛВМБ (Ленінградської військово-морської бази).

Диригентська робота Карабанова з Адміралтейським оркестром та активна концертна діяльність в Санкт-Петербурзі і за кордоном перетворили колектив в один з найкращих військових оркестрів світу. З 1991 по 2007 роки оркестр об'їхав практично всю Західну Європу, виступаючи з концертами та беручи участь у фестивалях військової музики.

У 1996 році Олексій Карабанов був удостоєний почесного звання «Заслужений артист Російської Федерації», а в липні 1997 року йому було присвоєно військове звання капітан 2 рангу.

З 2000 по 2012 рік був генеральним продюсером і художнім керівником Міжнародного фестивалю «Адміралтейська музика» у Санкт-Петербурзі.

Адміралтейський оркестр, на чолі з Карабановим, записав сім компакт-дисків військової та класичної музики (значна частина з котрих у його власному аранжуванні).

2007-го року Олексій Олексійович призначений на посаду начальника Центрального концертного зразкового оркестру ВМФ ім. Римського-Корсакова (м. Москва) та присвоєно чергове військове звання — капітан 1-го рангу.

Посилання[ред. | ред. код]