Ковбасна мережа (торговельна мережа)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ковбасна Мережа
Галузь Роздрібна торгівля
Засновано 2010 (14 років)
Штаб-квартира Україна Дніпро, Дніпропетровська область
Власник(и) Пустовойт Олеся Володимирівна
kovbasnamerezha.com.ua

Ковбасна Мережа — українська торговельна мережа продуктових магазинів роздрібної торгівлі ковбасними виробами та молочними продуктами. Заснована у 2010 році в місті Дніпро, та називалась в той час Ковбас Маркет. Має понад 80 торгових точок в Дніпропетровській, Запорізькій, та Донецькій областях.

Історія[ред. | ред. код]

Компанію заснував Дмитро Миколайович Пустовойт у 2010 році в місті Дніпро. В той час вона називалась Ковбас Маркет.
В 2020 році мережа провела свій ребрендинг.[1]Логотип у вигляді бутерброда став ключовим елементом нового бренду. А нова палітра кольорів стала краще відображати його цінності та позиціонування. Зелений колір символізує здоров'я та безпеку, рожевий – креативність та інновації, а жовтий – позитив та оптимізм.[2]
В липні 2022 року під Великою Новоселівкою на Донеччині в бою з ворогом загинув генеральний директор мережі Ковбас Маркет Дмитро Миколайович Пустовойт.[3][4] Він вів активний та здоровий спосіб життя, захоплювався боксом, піднімався на гори Говерлу, Казбек і Пік Меру. Дмитро Миколайович був спонсором іларіонівських юних спортсменів. Разом з дружиною він надавав благодійну допомогу рідній громаді в організації масових заходів.
В 2023 році, після зміни власника, компанію було реорганізовано, та перейменовано на Ковбасна Мережа.[5]
Станом на 2024 рік Ковбасна Мережа має більше 80 магазинів в Дніпропетровській, Запорізькій, та Донецькій областях. Магазини продовжують працювати навіть в прифронтових населених пунктах.[6]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Мережа «КОВБАС МАРКЕТ» відкрила перший магазин після ребрендингу. Інформаційний інтернет-портал All Retail. (укр.). Процитовано 18 квітня 2024.
  2. Бренд Kovbas market. Сайт брендингової агенції GRA (укр.). Процитовано 24 квітня 2024.
  3. НА ВІЙНІ З РФ ЗАГИНУВ ВІДОМИЙ БОКСЕР ТА АЛЬПІНІСТ ДМИТРО ПУСТОВОЙТ. Сайт газети Днепр вечерний. (укр.). Процитовано 18 квітня 2024.
  4. У бою на Донеччині загинув генеральний директор компанії з Дніпропетровщини. Сайт Дніпровська порадниця. (укр.). Процитовано 18 квітня 2024.
  5. Kovbas Market оновився і став Ковбасна Мережа!. Офіційний сайт компанії Ковбасна Мережа. (укр.). Процитовано 17 квітня 2024.
  6. Робота під час воєнного стану. Офіційний сайт компанії Ковбасна Мережа. (укр.). Процитовано 18 квітня 2024.

Посилання[ред. | ред. код]