Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою
Тип Ліцей-інтернат
Країна  Україна
49°05′45″ пн. ш. 33°26′15″ сх. д. / 49.09583° пн. ш. 33.43750° сх. д. / 49.09583; 33.43750
Засновано 2000
Директор Марченко Валерій Віталійович
Учні 80
Адреса Україна Україна, м. Кременчук, вул. Ватутіна, 54/20
Сайт kremkadet.jimdo.com
Мова навчання українська
Мапа

Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою — середній загальноосвітній навчальний заклад, ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою у Кременчуці Полтавської області.

Історія[ред. | ред. код]

Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою почав свою історію зі створення у Кременчуці в 1999 році на базі Центру допризовної підготовки ліцейного класу з посиленою військово-фізичною підготовкою. У цей рік було здійснено перший набір вихованців, який складався з 30 юнаків.

У 2000 році розпочав свою роботу Полтавський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Чисельний склад ліцеїстів становив 80 осіб.

У 2003 році за значні досягнення у підготовці майбутніх офіцерів, вагому роботу з військово-патріотичного виховання, активну участь у громадському житті міста управлінням освіти і науки облдержадміністрації було вручено особовому складу Прапор ліцею.

У 2007 році Полтавський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою перейменовано у Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради.

Навчальний процес із загальноосвітніх дисциплін організовується на базі Кременчуцького педагогічного коледжу імені А. С. Макаренка.

Ліцеїсти є неодноразовими переможцями районних олімпіад, призерами обласних предметних олімпіад з базових дисциплін, успішно захищаються на конкурсі творчих науково-дослідних робіт Малої академії наук. Щорічно випускники вступають до вищих військових навчальних закладів (ХНУСП, ВІТІ, СБУ та інш.), вищих навчальних закладів МВС, МНС.

Ліцеїсти є постійними учасниками міських та районних урочистих заходів.

Ліцеїсти — учасники Вікімарафону

Щорічно учні ліцею першого курсу приймають клятву ліцеїста в Кременчуці, але 14 жовтня 2018 року ліцеїсти вперше прийняли клятву у місті Полтава на площі Гоголя.

27 січня 2019 року ліцеїсти взяли участь у всеукраїнському Вікімарафоні з нагоди 15-річчя Української Вікіпедії. На заході учасники отримали корисну інформацію зі створення й редагування статей. Ліцеїсти завжди беруть участь у цікавих та корисних заходах.

Випускники[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]