Лорен Б'юкс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лорен Б'юкс
Lauren Beukes
Народилася 5 червня 1976(1976-06-05) (47 років)
Йоханнесбург, ПАР
Країна  ПАР
Діяльність письменник, журналіст
Alma mater Університет Кейптауна
Знання мов англійська[1]
Роки активності 2005 — тепер. час
Напрямок Афрофутуризм
Жанр наукова фантастика, детектив
Автограф
Нагороди
IMDb ID 2310410
Сайт laurenbeukes.com

Лорен Б'юкс (англ. Lauren Beukes; нар. 05.06 1976, Йоханнесбург, Південно-Африканська Республіка) — південноафриканська журналістка, письменниця, автор коротких оповідань і телевізійних сценаріїв.

Біографія[ред. | ред. код]

Лорен Б'юкс народилась 5 червня 1976 року в Йоханнесбурзі. Навчалась в Кейптаунському університеті на курсі письменницької майстерності. Десять років працювала журналістом, в тому числі два роки в Нью-Йорку та Чикаго. Живе в Кейптауні разом з чоловіком і дочкою.

Творча діяльність[ред. | ред. код]

Лорен Б'юкс — авторка одинадцяти книг. Свою першу книгу написала в 2006 році. Це була документальна проза, присвячена біографіям окремих південноафриканських жінок. Книга була номінована на премію в області наукової літератури імені Алана Пейтона. Першим опублікованим романом письменниці став Кіберпанк, дія якого розгортається в Кейптауні майбутнього. Через два роки за ним вийшов науково-фантастичний трилер «Зоосіті». Третя книга Бьюкес — «Зоосіті» отримала престижну британську премію Артура Кларка 2011 року і була номінована на низку інших нагород в області фантастичної літератури.

Журналістика[ред. | ред. код]

Лорен Б'юкс отримала ступінь магістра з письменницької майстерності в Кейптаунському університеті. Дванадцять років працювала вільним журналістом. Її статті публікувалися в місцевих і міжнародних журналах. У 2011 році Бьюкес почала працювати літературним редактором електронного журналу. У 2008 році вона була визнана кращим оглядачем Західно-Кейптської провінції. Успішний журналіст і сценарист телепередач. Була двічі нагороджена як кращий колумніст за свої публікації в місцевих і міжнародних виданнях.

Відзнаки[ред. | ред. код]

2014 р. — лауреат Британської премії фентезі за роман «Сяючі»/ British Fantasy Award, 2014 // Роман — Премія ім. Августа Дерлета (найкращий роман) Роман «Сяючі»: 2014 р. — номінант на премію Грема Мастертона; номінант на фінську премію «Блукаюча зірка»; номінант на премію Ігнотуса.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bibliothèque nationale de France BNF: платформа відкритих даних — 2011.

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]