Люте сонце, люте небо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Люте сонце, люте небо
ісп. Rabioso sol, rabioso cielo
Жанр фентезійна / драма
Режисер Хуліан Ернандес
Продюсер Роберто Фієско
Сценарист Хуліан Ернандес
У головних
ролях
Хорхе Бесерра
Гільєрмо Віллегас
Оператор Алехандро Канту
Композитор Артуро Вільєла
Художники Кароліна Джіменез, Хесус Торрес Торрес
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 141 хв.
Мова іспанська
Країна Мексика Мексика
Рік 2009
Дата виходу 11 лютого 2009 (Берлінський МКФ)
16 жовтня 2009 (Мексика)
IMDb ID 1149604
Рейтинг IMDb: 6.2/10 stars
Попередній Розколоте небо

«Люте сонце, люте небо» (ісп. Rabioso sol, rabioso cielo) — мексиканська чорно-біла фентезійна драма 2009 року, поставлена режисером Хуліаном Ернандесом; химерна суміш міфології, гомоеротизму і сексу[1]. На 59-му Берлінському міжнародному кінофестивалі 2009 року фільм удостоєно премії «Тедді» «За високий професіоналізм і операторську майстерність у використанні кольору і звуку для дослідження кохання, бажання і сексуальності, проведеного у рамках древньої міфології у поєднанні з сучасною урбаністикою»[2] .

Сюжет[ред. | ред. код]

У основі сюжету напівміфічна історія кохання двох юнаків — Кірі і Ріо.
Фільм розпочинається із зустрічі таємничої жінки Татеї і Ріо. Відразу після їхнього інтимного зв'язку у Ріо вдома Татеї пророкує юнакові справжнє кохання і буквально зникає у вікні. Уся перша половина стрічки супроводжується численними сценами одностатевих стосунків між чоловіками. Ріо в кінотеатрі зустрічає хлопця на ім'я Кірі. Вони закохуються один в одного. У Ріо закоханий також молодий чоловік Тарі, який з ревнощів убиває Ріо і ховає тіло в печері. Кірі вирушає на пошуки коханого і, за допомогою богині, схожої на Татеї, знаходить його мертвим у печері. Кірі вбиває Тарі і приносить себе в жертву, щоб повернути Ріо до життя.

У фіналі Кірі, Тарі, Ріо і Татеї опиняються разом в одній кімнаті.

У ролях[ред. | ред. код]

Хорхе Бесерра ···· Кірі
Гільєрмо Віллегас ···· Ріо
Джованна Закаріас ···· Татеї
Хоакін Родрігес ···· Андрес
Хуан Карлос Торрес ···· Умберто
Фабіан Стороніоло ···· Серхіо
Арольд Торрес ···· Бруно

Художні особливості[ред. | ред. код]

Назва фільму з'являється в кадрі лише після двогодинного перегляду. У стрічці, яка триває майже три години[1], практично відсутні діалоги. Камера оператора знаходиться в постійному русі. Усе це нагадує експерименти кінематографістів французької нової хвилі[3].

Визнання[ред. | ред. код]

Нагороди та номінації фільму «Люте сонце, люте небо»[4]
Рік Кінофестиваль/кінопремія Категорія/нагорода Номінант Результат
2009 59-й Берлінський міжнародний кінофестиваль Премія Тедді «за високий професіоналізм і операторську майстерність у використанні кольору і звуку для дослідження кохання, бажання і сексуальності, проведеного у рамках древньої міфології у поєднанні з сучасною урбаністикою» Люте сонце, люте небо Перемога [2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Raging Sun, Raging Sky Rabioso sol, rabioso cielo (Mexico) By JAY WEISSBERG. Variety. Архів оригіналу за 12.01.2013. Процитовано 14.03.2016.
  2. а б Teddy Award - The official queer award at the Berlin International Film Festival. Архів оригіналу за 27 квітня 2016. Процитовано 14 березня 2016.
  3. «A three hour black and white Mexican film that celebrates true love and gay sex…why is this so good?» by Charles Tatum. Архів оригіналу за 8 січня 2013. Процитовано 1 січня 2013.
  4. Нагороди та номінації фільму «Люте сонце, люте небо» на сайті IMDb

Посилання[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
Оригінальний трейлер фільму «Люте сонце, люте небо»