Мир (готель, Київ)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Готель «Мир»
Готель «Мир»
Інформація
Розташування Голосіївський проспект, 70, Київ
Україна Україна
Країна  Україна
Статус Збудовано
Початок будівництва 1961
Завершено 1977
Відкрито 1963
Технічні деталі
Кількість поверхів 16
Кількість кімнат 138[1]
Кількість ліфтів 4
Інше
Архітектор В. Маргуліс, В. Грищенко (перший корпус)
В. І. Гопкало, В. М. Гречина, М. С. Кантор (другий, основний корпус)
Сайт hotelmir.kiev.ua/uk/
Сторінка на SkyscraperPage 15037

Готель «Мир» — 16-поверховий тризірковий готель у Голосіївському районі міста Києва.

Розташований за адресою: просп. Голосіївський, 70. Поруч з виходом зі станції метро «Голосіївська».

Характеристики[ред. | ред. код]

Готель «Мир» 3*** пропонує до послуг відвідувачів 138 комфортабельних номерів, серед яких одно- і двомісні, номери Люкс, напівлюкс і апартаменти. Номери оснащені кондиціонерами, супутниковим телебаченням, телефоном з міжнародним виходом, WiFi-покриттям зі швидкістю до 5 Мбіт/с (станом на осінь 2018 року). У готелі є також номери для людей з обмеженими можливостями.

При готелі діють 3 ресторани — «Мир», «Старе місто», «Кобзар» і лобі-бар[2].

Крім того, готель надає якісний і повний комплекс послуг для проведення конференцій, семінарів, тренінгів, круглих столів, презентацій, ділових зустрічей, корпоративних і приватних заходів у 6-ти конференц-залах, обладнаних необхідними технікою, меблями та зв'язком[3].

Історія та сьогодення готелю[ред. | ред. код]

Перший корпус готелю збудовано у 1961-63 роках (архітектори В. Маргуліс, В. Грищенко). Мав 136 номерів на 250 місць. Довжина фасаду — 80 метрів.

Перехід між старим і новим корпусами готелю (сучасний вигляд, осінь 2018)
Старий корпус готелю «Мир» (сучасний вигляд, осінь 2018)

У 1975-77 роках поряд з першим корпусом було споруджено новий 16-поверховий корпус (архітектори В. І. Гопкало, В. М. Гречина, М. С. Кантор), що мав 540 місць, приміщення для ресторану, бенкетного залу, кафе і бару. Обидва корпуси тоді ж з'єднали на висоті другого поверху скляним переходом[4], який за сучасності (від 1991 року) обнесли пластиком.

Готель «Мир» не раз ставав об'єктом майнових спорів і судових позовів. На базі роздержавленого готелю ще 1996 року було утворено ПрАТ «Київський готель Мир», яке збанкрутувало в 2012 році[5]. Втім, на той час готель «Мир» уже не являв собою єдиного майнового комплексу, будучи поділений між різними власниками.

Відкрита у грудні 2010 року станція метро «Голосіївська» зробила розташування готелю дуже зручним.

Станом на зиму 2018 року готельні послуги надаються у новому корпусі готелю «Мир» (не на всіх поверхах) київською філією ТОВ «Мілленіум 2018». У старому корпусі готелю діє декілька магазинів, зокрема тривалий час меблевий салон «Ліга-Нова»; працюють численні фірми (торгівля, туризм), приватні медичні установи (стоматологія, оптика); здаються приміщення в оренду; у бічній прибудові близько 10 років розміщене відділення Приватбанку.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела та посилання[ред. | ред. код]