Обговорення_користувача:Роман Заяць/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Valiant Hearts: The Great War
Файл:Valiant Hearts The Great War.jpg

Valiant Hearts: The Great War

[ред. код]

Valiant Hearts: The Great Warвідеогра в жанрі квесту-головоломки, розроблена французькою компанією Ubisoft. Сюжет гри розповідає про чотирьох різних людей, що опинилися на фронті Першої Світової війни. Їм належить пройти всі випробування війни плечем до плеча і досягти своєї мети. Використовуючи мультиплікаційну рисовку, розробники хочуть розповісти про складні речі більш простою мовою.

Гра працює на движку UbiArt Framework, минулого використовуваний для таких ігор як, Rayman Origins і сиквела, Rayman Legends, а також Child of Light.

Гра була випущена для PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One і Microsoft Windows в червні 2014 року, після чого портувалась для iOS і Android.

Ігровий процес

[ред. код]

Ігровий процес представлений у вигляді 2.5 D-платформера. Геймплей полягає у вирішенні головоломок і пошуку предметів.

Сюжет

[ред. код]

Історія гри починається в 1914 році. Ерцгерцог Франц Фердинанд був убитий, і незабаром Німеччина оголошує війну Росії. Передчуваючи війну, французька влада починає депортувати німецьких громадян на Батьківщину. Карл один з багатьох німецьких депортованих був відділений від своєї дружини Марі і сина Віктора. Карл зараховується в німецьку армію і вирушає на фронт. Але навіть після цього, війна не залишає родину Карла в спокої — незабаром на передову йде Еміль, батько Марі.

Після тренування, Еміль був посланий в бій, де його взвод був знищений, і він, поранений, потрапляє в полон до відомого німецького Барону Фон Дорф, який використовує багато видів сучасної зброї, від іприту до цепелінів, щоб знищити своїх ворогів. За іронією долі, Карл потрапляє під командування Фон Дорфа, і незабаром Еміль і Карл зустрічаються, але їхня зустріч була короткою: німецький табір атакують французькі війська і Карл був змушений тікати з Бароном на цепеліні. У цій метушні Емілю вдається залишити німецький табір разом з псом-санітаром Уолтом, і він зустрічає Фредді, американця, який добровільно приєднався до французької армії після смерті дружини, за смертю якої стоїть Фон Дорф. Під Іпром їм вдається зустріти бельгійську дівчину Анну, медсестру, яка шукає свого батька, який потрапив в руки відомого Барона Фон Дорфа. Команда переслідує цепелін Барона, їм вдається його збити, але в останній момент німецький барон відлітає на біплані разом з батьком Анни. Карл переживає крах і потрапляє в табір військовополонених.

Поки Анна доглядає за здоров'ям Карла, Еміль і Фредді намагаються врятувати її батька. Їм належало атакувати німецький форт, де вони захопили новітню бойову зброю — танк, а також звільнили батька Анни. Барону Фон Дорф вдається втекти, але Фредді продовжує погоню за ним. Незабаром вони зустрічаються обличчям до обличчя, але незважаючи на спрагу помсти, Фредді розуміє, що не отримає від його вбивства якесь задоволення і повертається до своїх друзів. За свої численні невдачі, Фон Дорф був понижений у званні і відправлений у тил. У цей час Карл дізнається, що його син хворий, і він втікає з табору військовополонених. Надалі він зустрічає Анну, яка допомагає дістатися до своєї родини, але там вони потрапляють у полон до німецьких військ, де Карлу довелося знову взяти зброю, а Ганні полегшувати долю поранених.

Карлу вдається знову бігти, але тільки від німців. Досягнувши своєї ферми, він виявляє, що вона була обстріляна снарядами з іпритом. Він рятує життя Марі, давши їй свій протигаз, але сам вдихає небезпечний газ. Ганні вдається прибути вчасно і врятувати Карла. Коли він одужав, Карл возз'єднується зі своєю сім'єю.

Тим часом, Еміль пішов у бій, який перетворився на криваву м'ясорубку. Потім, не витримавши тиску на себе і солдатів, він вдаряє офіцера лопатою по голові, удар виявився смертельним. Еміля відправляють під трибунал, де його засуджують до страти через розстріл. У своєму останньому листі Марі, він висловлює свою ненависть до війни і сподівається, що Марі і її сім'я знайдуть щастя, але вже без нього. Еміль був розстріляний і скоро Карл, Марі і Віктор приходять на його могилу.

Історія закінчується в 1918 році, коли американські війська офіційно висаджуються в Європі.

Персонажі

[ред. код]

Ігрові:

[ред. код]
  • Еміль Шайон — простий французький фермер, відправлений на фронт. Має саперну лопату, за допомогою якої може копати.
  • Карл — німець, зять Еміля. У 1914 році депортований до Німеччини.
  • Уолт — німецька вівчарка, що стала супутником Еміля. Здатний пролазити в маленькі ходи.
  • «Везунчик» Фредді — афроамериканець, добровольцем відправився на війну. Має особливі кусачки, якими може прокладати шлях крізь колючий дріт.
  • Анна — бельгійська сестра милосердя. Єдиний персонаж, здатний лікувати солдатів.

Неігрові:

[ред. код]
  • Барон фон Дорф — німецький воєначальник, в кінці гри відсторонений від посади і відправлений у тил. Босс
  • Джордж — британський льотчик.
  • Вілфрід — німецький солдат, товарищ Карла.
  • Ганс — німецький військовий лікар, перший господар вівчарки Уолта.
  • Марі — дочка Еміля, мати Віктора, дружина Карла.
  • Віктор — малолітній син Карла і Марі, онук Еміля.

Відгуки

[ред. код]

Гра Valiant Hearts: The Great War була відзначена в основному позитивними відгуками. Відповідно до огляду Metacritic гра отримала такі оцінки 83/100 для Xbox One і 79/100 для Playstation 4 і Windows. GameRankings оцінила гру на 83%, 82% і 80% для Xbox One, PlayStation 4 і Windows відповідно.

Силки

[ред. код]

офіційний сайт ігри