Отто Альберт Кох

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Отто Альберт Кох
нім. Otto Albert Koch
Народження 28 травня 1866(1866-05-28)
Мангайм, Велике герцогство Баден
Смерть 8 червня 1921(1921-06-08) (55 років)
  Гайдельберг, Баденська республіка, Веймарська республіка, Німецька імперія
Навчання Державна академія мистецтв Карлсруе
Діяльність художник

CMNS: Отто Альберт Кох у Вікісховищі
Битва в Тевтобурзькому лісі. 1909 рік

Отто Альберт Карл Кох (нім. Otto Albert Carl Koch; 1866 — 1921) — німецький художник, історичний і жанровий живописець, аквареліст.

Біографія[ред. | ред. код]

Кох був сином мангеймського купця Йоганна Карла Фрідріха Коха та його дружини Кароліни Огюст Фердинанди, уродженої Гусс. Навчався на дизайнера в художній академії в Карлсруе. Здійснив мандрівки в Італію, Португалію, Тіроль і Нідерланди. Кілька років мешкав в Детмольді.

Через слабке здоров'я поселився в курортному місті Баден-Баден, де почав професійно займатися живописом. Йому допомогло його знайомство з художником і меценатом Робертом Енгельхорном, сином засновника компанії BASF.

Разом з Енгельхорном він заснував «Вільне співтовариство художників Баден-Бадена».

Експонував свої роботи в Мюнхенському скляному палаці, на виставках Мюнхенського сецессіона. У 1909 році заснував у Баден-Бадені Staatliche Kunsthalle, нині всесвітньо відомий виставковий зал.

Творчість[ред. | ред. код]

Автор жанрових картин, полотен на сюжети з міфології, древньогерманської історії, пейзажів. Найвідомішою його роботою є велике полотно «Тріумфальна процесія Вакха». Крім того, займався рекламною графікою, плакатник.

Посилання[ред. | ред. код]