Папський район

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Папський район

Pop tumani

Адм. центр Papd
Найбільше місто Пап
Країна Узбекистан
Район Наманганська область
Межує з: сусідні адмінодиниці
Туракурганський район, Мінґбулацький район, Чустський район ?
Населення (2012)
 - повне 197 648
Площа
 - повна 2941 км²
Висота
 - максимальна 420 м
 - мінімальна 420 м
Часовий пояс UTC+5
Дата заснування 1926
Туман хокима Жавлонбек Набіжанович Юлдашев

Мапа

Папський район (колишній Чуст-Папський район; узб. Поп тумани, Pop tumani) — адміністративно-територіальна одиниця у Наманганській області Узбекистану. Розташований на заході області. Папський район був у творенийу 1920-х роках. Центром району є місто Пап.

Географія[ред. | ред. код]

Межує на північному сході - з Чустським районом, на півдні - з Таджикистаном, на півночі - з Киргизтаном. На території району знаходиться таджикистанський анклав Сарвак.

Клімат[ред. | ред. код]

Клімат Папського району помірно континентальний. Сезонність чітко виражена. Літо – спекотне, зима – помірно холодна. Взимку часті відлиги. Сніговий покрив зазвичай з'являється у січні чи лютому.

Період із середньодобовою температурою нижче 0 °C триває 30 днів, починаючи в середині грудня і закінчуючись на початку березня. Найхолодніший місяць – січень (середня температура на заході району – 5 °C, на сході – +3 °C).

Найтепліший місяць - липень (середня температура - +33 ° C на заході і +37 ° C на південному сході). Максимальна літня температура (+52 °C) відзначена у Папі. Середньорічна кількість опадів - 250-450 мм.