Потєхін Олексій Євгенович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Потєхін Олексій Євгенович
Народився 15 квітня 1972(1972-04-15) (52 роки)
Новокуйбишевськ, Куйбишевська область, РРФСР, СРСР
Країна  СРСР
 Росія
Діяльність музикант, композитор, музичний продюсер, співак, виробник, інженер, діджей, радіоведучий
Alma mater Samara State Technical Universityd
Знання мов російська
Членство Руки Вверх! (2006)
Жанр поп
IMDb ID 3068432

Олексій Євгенович Потєхін (рос. Алексей Евге́ньевич Поте́хин; нар. 15 квітня 1972, Новокуйбишевськ, Куйбишевська область) — російський музикант, продюсер. Екс-учасник і один із засновників гурту «Руки Вверх!».

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 15 квітня 1972 року в музичній сім'ї. Після закінчення школи Олексій поїхав вчитися до обласного центру, в Куйбишев, де вступив до річкового технікуму. Після закінчення технікуму в 1991 році поступив на навчання в Самарський державний технічний університет. Закінчив його в 1996 р за фахом «інженер-системотехнік».

Працював на радіостанції «Європа плюс» в Самарі, вів передачу «Потешки от Потехина». У Тольятті створив гурт «Дядюшка Рэй и компания» спільно з Сергієм Жуковим. Гастролював у Тбілісі.

Потім вони повернулися в Москву і стали працювати на студії звукозапису «Павіан-рекордс», створюючи аранжування іншим колективам за право паралельно записувати пісні для свого власного. На той час було вибрано нову назву колективу — Руки Вверх!.

Із залученням до справи професійного продюсера гурт здобув популярність після випуску першого альбому «Дихайте рівномірно». Гурт виїжджав на гастролі по країні і за кордон, здобув чимало нагород.

Після закриття гурту в 2006 р. Олексій займається продюсуванням молодих виконавців, таких як Супербойз, J Well (екс-учасник г. Дискомафия). За період 2006—2008 років випущені 3 збірки танцювальної музики Potexinstyle, що об'єднали в собі багатьох молодих виконавців і хіти відомих гуртів, таких як Демо, Турбомода, Планка і т. д. На даний момент Олексій займається своїм новим проектом ТРЕК & блюз, в який запросив екс-вокаліста г. Турбомода Володимира Лучнікова і екс-учасника гр. «Свои» Руслана Ачкінадзе.

У 2007 р до гурту «ТРЕК & блюз» запросили колишнього учасника телешоу «Дом-2» Алессандро Матераццо, який гастролював з ними влітку 2008 р на півдні Росії.

Гастролює по Росії і країнам СНД з гуртом, який назвав «Поднимите руки вверх» (пізніше була перейменована в «Потехин Бэнд»).

Особисте життя[ред. | ред. код]

  • Перша дружина (з 13 квітня 2002 по 2004[1]) — Ірина Томілова — танцівниця гурту «Руки Вверх!»
  • Друга дружина (з 12 вересня 2009) — Олена Потєхіна — ветеринар, але працює стилістом.[2][3]
    • Дочка — Марія Потєхіна (нар. 15 березня 2010)
  • Старший брат — Андрій Потєхін, колишній учасник гр. Турбомода, Пацани, Revoльvers, менеджер і організатор виступів нового проекту Олексія ТРЕК & блюз.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]