Прапор Тристан-да-Куньї

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Тристан-да-Куньї
Прапор Тристан-да-Куньї
Використання
Пропорції 1:2
Затверджений 2002
Кольори
синій
червоний
Тип залежна територія
Приналежність Трістан-да-Кунья

CMNS: Прапор Тристан-да-Куньї у Вікісховищі

Державний прапор Тристан-да-Куньї — затверджений  у 2002[1]. Архіпелаг входить до складу британської заморської території Острови Святої Єлени, Вознесіння і Тристан-да-Кунья.

Співвідношення сторін прапора 1:2. На полотні синього кольору у лівому верхньому куті зображений прапор Великої Британії. З правої сторони розміщено герб Тристан-да-Куньї.

Герб являє собою пересічений на блакить і срібло щит, в поле якого змінно пофарбований ромб, супроводжуваний змінно пофарбованими альбатросами, по два в блакиті і сріблі. На щиті срібний шолом, увінчаний стилізованою морською короною. В нашоломнику блакитний човен. Щит підтримують омари натурального кольору. Знизу срібна стрічка, на якій блакитними літерами написаний девіз: «Наша віра — наша сила» (англ. Our faith is our strength).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Raising Ascension’s New Flag | Ascension Island. www.ascension-island.gov.ac (en-GB) . Архів оригіналу за 11 січня 2014. Процитовано 29 березня 2017.

Література[ред. | ред. код]

  • Все про світ. Країни. Прапори. Герби: енциклопедичний довідник / [відповідальний за випуск М. Ілляш]. — К. : Школа, 2001. — 622 с. ISBN 966-7657-79-5.