Реал Мадрид Кастілья

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Реал Мадрид Кастілья
Повна назва Футбольний клуб
«Реал Мадрид Кастілья»
Прізвисько білі, вершкові
Коротка назва Кастілья
Засновано 1930
Населений пункт Мадрид, Іспанія
Стадіон «Альфредо ді Стефано»
Вміщує 6 000
Президент Іспанія Флорентіно Перес
Головний тренер Іспанія Рауль
Ліга Прімера Федерасьйон
2022/23 3
Домашня
Виїзна
Запасна

«Реа́л Мадри́д Кастілья» (ісп. Real Madrid Castilla Club de Fútbol) — іспанський футбольний клуб з Мадрида, заснований 16 грудня 1930 року. Є резервною командою клубу «Реал Мадрид». Гостей приймає на стадіоні «Альфредо ді Стефано», що вміщає 6 000 глядачів. Через те, що, за правилами іспанської ліги резервні команди не можуть грати в одній лізі з основною командою, «Реал Мадрид Кастілья» ніколи не піднімався в Прімеру, хоча й вигравав Сегунду у сезоні 1983/84.

Історія[ред. | ред. код]

Клуб заснований 16 грудня 1926 року. Головним досягненням клубу є вихід у фінал кубка Іспанії в сезоні 1979—1980, де клуб поступився основній команді мадридського «Реала». Цей успіх дозволив команді виступити в Кубку Кубків 1980—1981. Цей факт виступу в єврокубку резервної команди є унікальним в історії європейського футболу.

У сезоні 2011/12 «Реал Мадрид Кастілья» зайняв перше місце у своїй групі в Сегунді Б, а в плей-офф переграв «Кадіс» з сумарним рахунком 8:1 і після п'ятирічної перерви повернувся у другий за значимістю дивізіон в Іспанії — Сегунду.

Після двох сезонів у Сегунді, «Кастілья» знову повернулась до Сегунди Б.

Досягнення[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]