Хрестини Незалежності

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Хрестини Незалежності»
Автор Степан Горлач
Дизайн обкладинки Олег Коспа
Країна Україна
Мова українська
Жанр дорожній щоденник
Видавництво Рада
Видано 1994
Сторінок 190
ISBN 5-7707-5028-6

Хрестини Незалежності — документальна повість, дорожній щоденник Степана Горлача. У книжці описана мандрівка, спланована і здійснена як символічні хрестини незалежної Української держави.

Їх здійснили 29 квітня — 6 вересня 1992 канадійці українського походження: громадський діяч, учитель, письменник Степан Горлач і дантист, співак чоловічого хору «Бурлака» Петро Скиба. Вони пройшли навхрест із півночі на південь України (від кордону з Білоруссю до міста Одеси) та зі заходу на схід (від кордону з Польщею до смт Мілове Луганської області, що межує з Ростовською областю РФ) 2500 км, поставивши 94 придорожні березові хрести, які освятили місцеві священники.

Степан Горлач дотепно описує неймовірну подорож новонародженою державою з цікавими зустрічами, розмовами, пригодами і символічними дійствами. Описує атмосферу і настрої людей, надії на кращу долю України, які ширились і утверджувались в Україні, незважаючи на всі матеріальні та організаційні труднощі того часу. Дорожній щоденник Степана Горлача є цікавим документом епохи становлення Незалежності України.

Література[ред. | ред. код]