Чендлер Бінг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Чендлер Бінґ)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чендлер Бінг
Chandler Bing
Поява «Пілотний епізод» (1.01)
Зникнення «Фінальний епізод, Частина 2» (10.18)
Інформація
Прізвисько Тобі,
Роланд Чанг,
Ченді,
Містер Великий
Стать чоловіча
Вік 35 років (на кінець 10 сезону)
Сім'я Чарльз Бінг (батько),
Нора Бінг (мати)
Дружина Моніка Геллер
Діти Еріка та Джек (прийомні)
Виконавець ролі Меттью Перрі

Че́ндлер Мю́ріел Бінг (англ. Chandler Muriel Bing) — персонаж популярного американського телевізійного серіалу «Друзі», зіграний Меттью Перрі.

Біографія[ред. | ред. код]

Чендлер народився в родині письменниці еротичних романів Нори Тайлер Бінг та гомосексуала-трансвестита, зірки Лас-Вегаса Чарльза Бінга, який переодягався в жінку. Коли Чендлеру було дев'ять років, батьки сказали йому, що вони вирішили розійтись. Оскільки це сталося на День подяки, це свято для Чендлера стало малоприємним.

У коледжі Чендлер мешкав в одній кімнаті з Росом Геллером, який став його найліпшим другом. Тоді ж Чендлер познайомився із сестрою Роса, Монікою, та її подругою, Рейчел. Після закінчення коледжу він та Моніка (зі своєю подругою Фібі) зняли квартири в одному будинку навпроти один одного. Трохи пізніше сусідом Чендлера по квартирі став Джої Трібіані, довершивши, таким чином, шістку нерозлучних друзів.

У шостому сезоні Чендлер переїздить до квартири Моніки, а в сьомому відбувається їхнє весілля. До початку стосунків з Монікою він тривалий час зустрічався з дивною дівчиною на ім'я Дженіс.

Упродовж більшості епізодів серіалу Чендлер був офісним працівником і спеціалізувався на статистичному аналізі і реконфігурації даних. Однак пізніше він влаштувався молодшим копірайтером в рекламну компанію.

Стосунки[ред. | ред. код]

Стосунки з Монікою Геллер[ред. | ред. код]

Чендлер та Моніка вперше познайомилися ще у коледжі, а згодом стали чудовими друзями. Чендлер натякав Моніці на можливість тісніших стосунків ще в третьому сезоні серіалу, однак тоді все обмежилося жартами. Справжній роман почався між ними на весіллі Роса в Лондоні. Там Чендлер і Моніка, будучи напідпитку, провели ніч разом. Після цього, повернувшись до Нью-Йорку, вони тривалий час приховували свої стосунки, але врешті-решт їхню таємницю було викрито.

У шостому сезоні Чендлер переїхав до квартири Моніки, а в кінці сьомого відбулося весілля (священиком виступив Джої, що отримав сан через Інтернет). Оскільки, як з'ясувалося, Чендлер та Моніка не могли мати дітей, вони вирішили всиновити дитину. В останньому сезоні серіалу на світ з'явилися близнюки Джек (на честь батька Моніки) та Еріка (за ім'ям жінки, що їх народила).

Інші подруги Чендлера[ред. | ред. код]

  • Дженіс. Зустрічався з нею протягом кількох сезонів, постійно кидаючи її.
  • Аврора. Зустрів її в «Епізоді з задом» на одній з вистав Джої. Вона виявилася італійкою з чарівним акцентом. Пізніше виявилося, що в неї є чоловік — Рік та бойфренд — Ітан. Це й стало причиною їхнього розриву попри всі почуття Чендлера до неї.
  • Кейті. Спочатку, вона була дівчиною Джої, але кинула його заради Чендлера. Вони розійшлися через безглузді та необґрунтовані ревнощі до її партнера по постановці. Але пізніше Кейті на зло йому зрадила з іншим, тим самим підтвердивши його здогадки. В «Епізоді, в якому Рейчел закохана» вони розійшлися.

Дружба з Джої Трібіані[ред. | ред. код]

Найкращий друг Чендлера актор Джої Трібіані з'явився в житті друзів випадково: він прийшов за оголошенням Чендлера, який шукав сусіда, щоб винаймати квартиру. Разом вони пережили безліч кумедних історій: забули сина Роса в автобусі, завели Курча та Качку, побудували шафу, що перегородила всю кімнату, пережили пограбування, змінили обідній стіл на настільний футбол і чимало іншого. Хоча Чендлер постійно кепкував з Джої, вони залишалися найкращими друзями і підтримували один одного в усіх ситуаціях. Коли ж Моніка та Чендлер вирішили придбати власний будинок, вони сказали, що в ньому обов'язково буде окрема кімната для Джої.

Характер[ред. | ред. код]

Чендлер — слабохарактерна, невпевнена в собі та підвладна зовнішньому впливу людина (саме через це вони з Монікою швидко порозумілися). Йому не дуже щастить з жінками. Крім того, нездорова сімейна атмосфера, в якій він виріс, подарувала Чендлеру низку комплексів, від яких він захищається численними жартами. Один із комплексів пов'язаний з його другим ім'ям Мюріел (рідкісне похідне від давньоірландського, у формі Muriel вважається жіночим).

Попри всі комплекси, Чендлера поважають колеги та керівництво. Спілкуючись із підлеглими, він може виявити твердість характеру. Багато хто, особливо не знайомі з ним люди вважають, що Чендлер — гомосексуал. Ця підозра посилюється тим, що він мешкає з Джої. Друзі та колеги Чендлера стверджували, що в ньому присутня певна «риса», яка викликає такі підозри, але, в чому вона полягає, пояснити не могли. Також Чендлер є великим прихильником мюзиклів, що, виходячи з американських стереотипів, вважається ознакою нетрадиційної орієнтації.

Чендлер у минулому курив і періодично, в моменти сильних переживань, тягнеться до цигарки. Шлюб із Монікою позитивно вплинув на характер персонажа, у силу чого Чендлер став поводитися впевненіше і навіть заперечувати дружині в низці ситуацій під час прийняття життєво важливих рішень.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Саме Чендлер сказав останню репліку в серіалі: «Звісно. Де?»
  • У Чендлера був третій сосок. Однак після того, як через нього від Чендлера пішла дівчина (в якої на додачу до всього був протез ноги), він видалив його.
  • Френк Буффе Молодший назвав одного зі своїх дітей Чендлером навіть попри те, що народилася дівчинка.
  • John Bennett Perry, справжній батько Меттью Перрі, з'являвся в «Епізоді з новою сукнею Рейчел» як батько Джошуа, тодішнього бойфренда Рейчел.