Чуб Віктор Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чуб Віктор Васильович
Народився 1942(1942)
Помер 11 липня 2015(2015-07-11)
Київ
Місце проживання Луганськ
Країна Україна Україна
Діяльність гінеколог
Alma mater Київський медичний інститут ім. О. О. Богомольця
Галузь медицина
Заклад Луганський державний медичний університет
Вчене звання професор
Науковий ступінь доктор медичних наук
Нагороди Почесна грамота Верховної Ради УРСР (1988),
знак «Винахідник СРСР» (1990),
Заслужений лікар України
Заслужений лікар України
(1995),
медаль «За заслуги перед Луганщиною» (2002)

Віктор Васильович Чуб (*1942 р. — † 11 липня 2015 року, м. Київ) — відомий український науковець, винахідник, Заслужений лікар України, професор кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО Луганського державного медичного університету

Біографія[ред. | ред. код]

Закінчив Київський медичний інститут ім. О. О. Богомольця, навчався у клінічній ординатурі та аспірантурі на кафедрі акушерства і гінекології № 1, керованої член-кореспондентом АМН СРСР професором М. С. Бакшеєвим.

У 1972 р. захистив кандидатську дисертацію.

З 1978 р. В. В. Чуб працював доцентом кафедри акушерства і гінекології № 1 Київського інституту вдосконалення лікарів, очолюваної член.-кор. АМН СРСР проф. Тимошенко Л. В.

У 1980 р. за рекомендацією заступника міністра охорони здоров'я П. Г. Отрощенка і головного акушера-гінеколога Я. П. Сольського для поліпшення організації перепідготовки лікарів акушерів-гінекологів і надання медичної допомоги жіночому населенню Луганської області був направлений доцент кафедри акушерства і гінекології № 1 Київського інституту вдосконалення лікарів Чуб Віктор Васильович. Він був обраний за конкурсом завідувачем кафедри акушерства і гінекології факультету удосконалення лікарів (ФУЛ), організованої в Луганському державному медінституті.

З 1991 по 2000 роки професор В. В. Чуб займав посаду першого заступника начальника управління охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації.

З 1986 року протягом двадцяти років В. В. Чуб був проректором з лікувально-профілактичної роботи ЛДМУ.

Наукова діяльність[ред. | ред. код]

Професор Чуб В. В. — автор 179 наукових праць, чотирьох монографій, 68 рацпропозицій, 12 винаходів.

В ЛДМУ ним були проведені дослідження, присвячені боротьбі з матковими кровотечами і післяпологовими інфекційними захворюваннями, розроблені нові мікрохірургічні, пластичні і ендоскопічні методики, впроваджені новаторські економічні технології керування і підготовки медичних кадрів.

Професор Віктор Васильович запропонував і впровадив нові високоефективні лікувальні методики при черевній і шиїчній вагітності.

Під його керівництвом виконано 3 кандидатських дисертацій.

Нагороди[ред. | ред. код]

В. В. Чуб нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради УРСР (1988), нагороджений нагрудним знаком «Винахідник СРСР» (1990), «За заслуги перед Луганщиною» (2002). У 1995 році йому присвоєне почесне звання «Заслужений лікар України».

Посилання[ред. | ред. код]