Eptesicus anatolicus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Eptesicus anatolicus
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Лиликові (Vespertilionidae)
Рід: Пергач (Eptesicus)
Вид:
E. anatolicus
Біноміальна назва
Eptesicus anatolicus
Felten, 1971
Синоніми

Cnephaeus anatolicus

Eptesicus anatolicus (пергач анатолійський[1]) — вид рукокрилих ссавців з родини лиликових.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Цей вид охоплює місця проживання від Родосу й інших грецьких островів через Туреччину, Сирію й Ірак до Ірану; трапляється на висотах від 0 до 1300 метрів над рівнем моря. Одна реєстрація виду з північного Кіпру вважається випадковою[2].

Населяє переважно середземноморські чагарники, уникаючи гір і лісистих районів на Заході та більш посушливих місць проживання на Сході[2].

Спосіб життя[ред. | ред. код]

Його вподобання для місць ночівлі невідомі, але в Туреччині в щілині будівлі було знайдено одне місце для пологів, яке налічувало від 15 до 20 особин. Відомо що вид полює біля вуличних ліхтарів у Туреччині та на Родосі. Харчується цілим рядом комах. В Ірані полює на найбільш поширених комах, а в Туреччині віддає перевагу Carabidae[2].

Загрози й охорона[ред. | ред. код]

Розуміння загроз для виду обмежене. Середземноморські середовища існування піддаються високому ризику через зміну клімату, головним чином через збільшення випадків пожеж, а також урбанізацію, особливо в прибережних районах. Цей вид охороняється на Грецьких островах відповідно до Боннської конвенції (де ці пергачі зазначені як Eptesicus bottae). Цей вид не зареєстровано на заповідних територіях[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Українська назва є транскрибуванням та/або перекладом латинської назви авторами статті і в авторитетних україномовних джерелах не знайдена.
  2. а б в г Bouillard, N. (2021). Eptesicus anatolicus. The IUCN. Архів оригіналу за 13 квітня 2021. Процитовано 16.01.2022. (англ.)