Graphiurus rupicola

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Graphiurus rupicola
Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Гризуни (Rodentia)
Родина: Вовчкові (Gliridae)
Рід: Графіура (Graphiurus)
Вид: G. rupicola
Graphiurus rupicola
(Thomas & Hinton, 1925)
Посилання
Віківиди: Graphiurus rupicola
EOL: 327930
ITIS: 584964
МСОП: 9492

Graphiurus rupicola — вид гризунів родини вовчкових (Gliridae). Поширений в Південній Африці.

Поширення[ред. | ред. код]

Вид поширений у Намібії та ПАР, у вузькій смузі від Карібіба та гори Бруккарос у Намібії на південь до Порт-Ноллота та Енрієта в Південній Африці. Існує єдиний можливий запис із центральної Анголи.

Його типове середовище існування – скелясті відслонення та коп’є (скелясті, піднесені ділянки на пласкій рівнині), де він живе в ущелинах. Здебільшого він населяє регіон Кару або його перехідні райони, хоча екземпляри, знайдені в Анголі, були знайдені у вічнозелених лісах на вершині гори.

Опис[ред. | ред. код]

Соня середнього розміру з довжиною голови й тіла від 105 до 119 мм і хвоста від 96 до 118 мм. Шерсть на спині вовняна, густа і досить довга, близько 10 мм завдовжки на крупі з захисними волосками до 17 мм. Колір спини варіюється від сріблясто-сірого до тьмяно-сірого або темно-сірого. Нижня частина тіла біла або кремова з темно-сірим відтінком, а між спинною та черевною частинами є чітка кольорова лінія. Череп дещо сплощений, вуха досить великі та овальні, очі великі. Навколо очей є помітна маска, а щоки білі, цей колір тягнеться смужкою через плечі. Задні лапи зазвичай білі, але можуть мати темні смуги зверху. Хвіст довгий і має коротке хутро біля основи і довше волосся біля кінчика, де волосся може мати довжину до 43 мм. Хвіст сірий з великою кількістю білих волосків і має білий кінчик.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Schlitter, D. (2016) Graphiurus rupicola: інформація на сайті МСОП (англ.) 6 жовтня 2023

Посилання[ред. | ред. код]

  • Holden, M. E.. 2005. Family Gliridae. pp. 819–841 in Mammal Species of the World a Taxonomic and Geographic Reference. D. E. Wilson and D. M. Reeder eds. Johns Hopkins University Press, Baltimore.