IV район (Турку)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
IV район
Країна  Фінляндія
Регіон Турку
Населення
 - повне
 - густота (4-те місце)
Площа
 - повна

Мапа
Вікісховище має мультимедійні дані
за темою: IV район

IV район (фін. IV kaupunginosa швед. IV stadsdel; частіше — Мартті, фін. Martti, швед. Martins або Мартінмякі, фін. Martinmäki) — один із центральних районів міста Турку, що входить до Центрального територіального округу.

Один з найдорожчих для проживання районів міста.

Географічне положення[ред. | ред. код]

Район розташований уздовж східного узбережжя річки Аурайокі, на ділянці близько 2 км від її гирла до центру міста, і межує з частиною сусіднього V району — Ітяранта, з півдня — Вягягейккіля і Мянтюмякі, із заходу — III районом.

Район обмежений вулицями: із заходу — Терваговінкату (фін. Tervahovinkatu зі сходу — Бетаніанкату (фін. Betaniankatu Betaniankatu) і Мартінкату (фін. Martinkatu

Пам'ятки[ред. | ред. код]

За площею район є одним з найменших в Турку і зосереджений навколо церкви Мартіна на честь якої і отримав свою другу назву —- «Мартті».

У районі зосереджена велика кількість дерев'яних будинків, побудованих для робочого населення міста в 1900-х.

Район сильно постраждав 25 червня 1941 під час бомбардувань авіації Совєцького Союзу у Другу світову війну. У 1950-х зруйновані бомбардуванням ділянки були забудовані сучасними житловими будівлями.

Населення[ред. | ред. код]

У 2007 число жителів району становило 4 410 чоловік.

У 2004 чисельність населення району становила 4 357 осіб, з яких діти молодше 15 років становили 7,16%, а старше 65 років — 18,80%. Фінською мовою в якості рідної володіли 90,22%, шведською — 8,40%, а іншими мовами — 1,38% населення району.

Див. також[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]