Microsoft Works

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Microsoft Works
Microsoft Works Task Launcher Version 8.5
Тип офісний пакет
Розробник Microsoft
Стабільний випуск 9.0
Операційна система Microsoft Windows
Ліцензія власницька
Вебсайт microsoft.com/works

Microsoft Worksофісний пакет («домашній продуктивний програмний пакет») фірми Microsoft. Менший, дешевший, з меншими можливостями, ніж пакет Microsoft Office, до його основних функцій входять текстовий процесор, електронні таблиці та бази даних. Нові версії мають застосунки календаря і словника, в той час як старі релізи включали емулятор терміналу. Утиліта Works Portfolio пропонує функціональність подібну до Microsoft Binder.

Звичайно Microsoft Works не продавався окремо, а постачався встановленим на OEM комп'ютерах.

Історія[ред. | ред. код]

До версії 4.5a Works використовував монолітну програмну архітектуру, завдяки чому текстовий процесор і таблиці/бази даних працювали у вікні з тим самим програмним інтерфейсом. Така архітектура вимагала мало пам'яті і дискового простору, а відтак Works міг працювати на повільних комп'ютерах із потребами всього лише 6 MB пам'яті та 12 MB вільного місця на диску[1]. Works 2000 (версія 5.0) переключився на модульну архітектуру, кожен документ відкривався як окрема сутність, використовувався рушій друку з Internet Explorer. Версія «Works Suite» доповнювалася персональними і розважальними застосунками, такими як Microsoft Money, Encarta, Streets & Trips та Digital Image. Такі версії «Works Suite» також комплектувалися копією Microsoft Word, хоча тут не були задіяні версії, свіжіші за Word 2002. У 2008 «Works Suite» не був продовжений, тільки окремий Works став доступний в продажі.

Microsoft восени 2009 оголосив, що має плани замістити пакет Microsoft Works іншим своїм продуктом Office Starter 2010[2]

Виноски[ред. | ред. код]

  1. System requirements for Works for Windows 95. Архів оригіналу за 24 жовтня 2007. Процитовано 9 жовтня 2009.
  2. Microsoft announces ad-supported Office Starter 2010. Архів оригіналу за 10 жовтня 2009. Процитовано 9 жовтня 2009.

Посилання[ред. | ред. код]