MobileMe

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
MobileMe
Тип онлайн-сервіси
Розробник Apple Inc.
Перший випуск 5 січня 2000; 24 роки тому (2000-01-05) (як iTools)
July 17, 2002 (як .Mac)
July 9, 2008 (як MobileMe)
Стабільний випуск 1.6.7 (12 жовтня 2011; 12 років тому (2011-10-12)[1])
Операційна система macOS, iOS, Windows
Ліцензія Програмне забезпечення як послуга
Вебсайт me.com (зараз неіснуючий)

MobileMe (бренд iTools між 2000 і 2002 роками; . Mac до 2008 року) — це набір онлайн -сервісів і програмного забезпечення, що на основі підписки припинено компанією Apple Inc. Усі служби були поступово переведені на безкоштовний iCloud, який зрештою замінив його, а MobileMe припинив свою роботу 30 червня 2012 року, а перенесення в iCloud було доступним до 31 липня 2012 року або дані були доступні для завантаження до цієї дати, коли сайт остаточно закрився. повністю. Того дня всі дані було видалено, а адреси електронної пошти облікових записів, не перенесених в iCloud, позначено як невикористані.

Спочатку запущений 5 січня 2000 року як iTools, безкоштовна колекція Інтернет-сервісів для користувачів Mac OS 9, Apple перезапустила як . Mac 17 липня 2002 року, коли він став послугою платної підписки, розробленою в основному для користувачів Mac OS X. 9 липня 2008 року Apple знову запустила службу як MobileMe, тепер орієнтована на користувачів Mac OS X, Microsoft Windows, iPhone та iPod Touch .

24 лютого 2011 року Apple припинила пропонувати MobileMe у своїх роздрібних магазинах, а пізніше й у торгових посередників. [2] Нові підписки також були припинені. 12 жовтня 2011 року Apple запустила iCloud, щоб замінити MobileMe для нових користувачів, і поточні користувачі мали доступ до 30 червня 2012 року, коли послуга була припинена.

Послуги[ред. | ред. код]

iTools і . Mac були розроблені в основному для надання послуг Інтернету для власників Mac . Усі учасники iTools і . Mac отримав адресу електронної пошти @mac.com, яка показує послуги, пов’язані з обладнанням Mac. Проте з випуском iPhone 3G у 2008 році перейменована служба MobileMe почала надавати Інтернет-послуги для OS X, iOS і Windows . Учасникам MobileMe було надано адресу електронної пошти @me.com (хоча користувачі поточної адреси електронної пошти @mac.com також могли продовжувати використовувати її, причому обидва домени були взаємозамінними з одним і тим же обліковим записом електронної пошти), також більше не були обмежені ОС програмне забезпечення X, таке як Mail і iCal, і вони могли отримати доступ до особистих даних з будь-якого комп’ютера, підключеного до Інтернету, за допомогою веб-інтерфейсу на me.com або ряду підтримуваних програм, включаючи Microsoft Outlook, якщо користувач використовував версію 2003 або новішу. . Підтримка Apple для MobileMe була доступна через чат і телефон (останній лише для користувачів із США/Канади).

Резервне копіювання[ред. | ред. код]

Резервне копіювання — це утиліта резервного копіювання, створена Apple для Mac OS X. Він був доступний через MobileMe від Apple (раніше . Mac ) колекція Інтернет- сервісів. Для створення безпечних архівних копій важливих файлів і папок можна використовувати резервне копіювання або з мобільним iDisk MobileMe iDisk користувача, або з приводом CD-RW або DVD-R Macintosh . З випуском iCloud резервне копіювання більше не доступне, а з випуском macOS Sierra воно більше не працює.

Початкові версії Backup вважалися малофункціональними та часто нестабільними. Однак 5 листопада 2003 року Apple випустила Backup 2.0, який додав нові функції та запропонував більшу надійність, ніж його попередники.

Хоча Backup 2 дозволяв створювати архівні копії важливих даних, загалом він мав лише базовий набір функцій для програмного забезпечення резервного копіювання .

Apple представила Backup 3 на Paris Expo 20 вересня 2005 року разом з іншими оновленнями до . Мак. Ця версія пропонувала більше параметрів резервного копіювання, наприклад можливість резервного копіювання поштових баз даних. [3]

На Всесвітній конференції розробників 2006 року Apple оголосила про розробку Time Machine, нової програми для резервного копіювання, яка включена в Mac OS X v10.5 "Leopard". Time Machine — це повне рішення для резервного копіювання, тому воно може повністю замінити резервне копіювання як загальне рішення для резервного копіювання для більшості користувачів Mac. [4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. MobileMe Control Panel for Windows. Apple. Архів оригіналу за 17 січня 2012. Процитовано 28 жовтня 2010.
  2. (Пресреліз). {{cite press release}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  3. How to Set Up Backup 3 at O'Reilly MacDevCenter
  4. Apple. Apple - Mac OS X Leopard - Features - Time Machine. Процитовано 21 грудня 2007.