tvOS

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
tvOS
The tvOS logo (2015)
Головний екран tvOS 13
Розробник Apple Inc.
Написано на C, C++, Swift, Objective-C, мова асемблера
Родина ОС
Робочий стан Поточний
Вихідна модель Закритий, із компонентами відкритим кодом
Початковий випуск 29 жовтня 2015; 8 років тому (2015-10-29)
Цільовий ринок Телебачення, казуальні ігри
Мови
Список мов
Індонезійська, Малайська, Каталонська, Чеська, Данська, Німецька (Німеччина), Німецька (Австрія), Німецька (Швейцарія), Англійська (Австралія), Англійська (Канада)[en], Англійська (Індія)[en], Англійська (Ірландія)[en], Англійська (Нова Зеландія), Англійська (Сінгапур)[en], Англійська (Південна Африка)[en], Англійська (Велика Британія), Англійська (США), Іспанська (Аргентина)[en], Іспанська (Болівія)[en], Іспанська (Чилі)[en], Іспанська (Колумбія)[en], Іспанська (Коста-Рика)[en], Іспанська (Еквадор)[en], Іспанська (Сальвадор)[en], Іспанська (Іспанія), Іспанська (США)[en], Іспанська (Гватемала)[en], Іспанська (Гондурас)[en], Іспанська (Латинська Америка)[en], Іспанська (Мексика), Іспанська (Нікарагуа)[en], Іспанська (Панама)[en], Іспанська (Парагвай)[en], Іспанська (Перу)[en], Іспанська (Пуерто-Рико)[en], Іспанська (Домініканська Республіка)[en], Іспанська (Уругвай)[en], Іспанська (Венесуела)[en], Французька (Бельгія)[en], Французька (Канада)[en], Французька (Франція), Французька (Швейцарія)[en], Хорватська, Італійська (Італія), Італійська (Швейцарія), Угорська, Нідерландська (Бельгія), Нідерландська (Нідерланди), Норвезька (букмол), Польська, Португальська (Бразилія), Португальська (Португалія)[en], Румунська, Словацька, Фінська, Шведська, В'єтнамська, Турецька, Грецька, Російська, Українська, Іврит, Арабська, Гінді, Тайська, Корейська, Японська, Китайська (спрощене письмо), Китайська (традиційне письмо, Тайвань), Китайська (традиційне письмо, Макао)[en], Китайська (традиційне письмо, Гонконг)[en]
Спосіб оновлення Прошивка по повітрю
Платформи
  • ARMv8-A (tvOS 9 та новіші версії)
  • ARMv7-A (Apple TV Software 4 – Apple TV Software 7)
Тип ядра Гібридне (XNU)
Інтерфейс
користувача
10-футовий інтерфейс користувача[en]
Ліцензія Комерційне пропрієтарне програмне забезпечення
developer.apple.com/tvos/
Статус підтримки
Підтримується

tvOS (раніше відома як Apple TV Software) — операційна система, розроблена Apple Inc. для цифрового медіаплеєра Apple TV другого покоління та новіших моделей. Вона базується на операційній системі iOS і має багато схожих фреймворків, технологій і концепцій.

tvOS для Apple TV другого та третього поколінь має кілька вбудованих програм, але не підтримує програми сторонніх розробників.

9 вересня 2015 року на медіа-заході Apple була анонсована Apple TV четвертого покоління з підтримкою програм сторонніх розробників. Apple змінила назву операційної системи Apple TV Software на tvOS, відповідно до номенклатури верблюдячого регістру, яку вони використовували для своїх інших операційних систем — iOS і watchOS.[1]

Історія[ред. | ред. код]

30 жовтня 2015 року четверте покоління Apple TV стало доступним і постачалося з tvOS 9.0. 9 листопада 2015 року було випущено tvOS 9.0.1, головним чином оновлення для вирішення незначних проблем.

tvOS 9.1 було випущено 8 грудня 2015 року разом з OS X 10.11.2, iOS 9.2 і watchOS 2.1.[2] Разом із цими оновленнями Apple також оновила програму «Пульт»[en] для iOS і watchOS, дозволивши використовувати базові функції дистанційного керування для Apple TV четвертого покоління (раніше ця програма працювала лише з попередніми версіями Apple TV).[3]

25 листопада 2015 року Facebook представив свій SDK для tvOS, що дозволяє програмам входити у Facebook, ділитися у Facebook і використовувати Facebook Analytics так само, як програмам iOS.[4]

2 грудня 2015 року Твіттер запустив свою службу автентифікації входу для tvOS — «Digits», що дозволяє користувачам входити в програми та служби за допомогою простого унікального коду, доступного онлайн.[5]

13 червня 2016 року на WWDC 2016 старший віцепрезидент Apple з інтернет-послуг Едді Кʼю[en] анонсував наступну основну версію tvOS — tvOS 10. tvOS 10 отримала нові функції, такі як покращення пошуку Siri, єдиний вхід для кабельних підписок, темний режим, а також нову програму «Пульт» для керування Apple TV, яка була офіційно випущена 13 вересня 2016 року разом із iOS 10.

4 червня 2018 року на WWDC 2018 було анонсовано tvOS 12. tvOS 12 отримала підтримку Dolby Atmos E-AC3[en] і була офіційно випущена 17 вересня 2018 року разом з iOS 12.

13 квітня 2020 року стало відомо, що Siri Smart Speaker у HomePod від Apple почав запускати варіанти програмного забезпечення tvOS.

22 червня 2020 року на WWDC 2020 було анонсовано tvOS 14. tvOS 14 отримала підтримку програми «Дім» і відео YouTube у форматі 4K і була офіційно випущена 16 вересня 2020 року разом із iOS 14 і iPadOS 14.

7 червня 2021 року на WWDC 2021 було анонсовано tvOS 15. tvOS 15 отримала нові функції та покращення, зокрема SharePlay, новий розділ «Поширено для вас» у програмі «TV» та можливість відтворювати вміст за допомогою голосових команд,[6] і була офіційно випущена 20 вересня 2021 року разом із iOS 15 та iPadOS 15.

6 червня 2022 року на WWDC 2022 було анонсовано tvOS 16.

Функції[ред. | ред. код]

tvOS 9 постачається з декількома новими функціями на Apple TV четвертого покоління. Однією з головних особливостей була можливість переміщатися по інтерфейсу за допомогою нового пульта дистанційного керування тачпадом за допомогою мультисенсорних жестів. Вона отримала новий App Store, в якому користувачі можуть завантажувати та встановлювати нові програми та ігри, доступні від розробників, які розробляють програми для Apple TV і tvOS. У tvOS 9 додана підтримка Siri, яка дозволяє користувачам виконувати безліч дій, наприклад пошук фільму/телешоу в різних програмах, перемотування назад, перемотування вперед, визначення назви та актора/режисера поточного фільму, а також відмотування на 15 секунд назад. tvOS отримала підтримку програм-пультів для Apple TV, більше можливостей налаштування програм, кінематографічні заставки та керування телевізором за допомогою пульта Siri Remote із вбудованою підтримкою HDMI-CEC у tvOS. Крім того, tvOS дозволяє користувачеві керувати Apple TV різними способами. Сюди входить використання пульта Siri Remote, який входить у комплект, підключення стороннього універсального пульта дистанційного керування, підключення геймпада MFi для керування іграми, використання програми «Пульт»[en] на iOS і підключення Bluetooth-клавіатури для полегшення введення тексту користувачем.

Доступність[ред. | ред. код]

tvOS було розроблено на базі iOS, оскільки така tvOS успадкувала багато функцій доступності iOS і macOS.

tvOS має технології Apple VoiceOver, Зум і Siri, які допомагають незрячим[en] і людям зі слабким зором. VoiceOver, функція зачитування елементів екрана від Apple, доступна більш ніж 30 мовами та дає змогу користувачам із вадами зору знати, що відображається на дисплеї, і відповідати на підказки на екрані. VoiceOver використовує жести, подібні до інших продуктів Apple (помахи, торкання та ротор).

Подібно до інших продуктів Apple, таких як iPhone, де три послідовні натискання на бічну кнопку активує функції спеціальних можливостей, за допомогою tvOS на Apple TV користувач може активувати VoiceOver без будь-якого процесу встановлення. Потрібно лише тричі клацнути кнопку «Меню» на пульті Siri Remote, і Apple TV проведе користувача через повне початкове налаштування — завдання, яке є нетривіальним для людей із вадами зору в більшості подвбних продуктів на ринку.

Іншою функцією доступності є збільшення контрастності на екрані, яка діє за рахунок зменшення прозорості фонових елементів на сторінках фільмів і телешоу, вкладках меню та інших частинах операційної системи. Також можна ввімкнути високий контраст за допомогою курсора, щоб краще окреслити виділений вміст. Користувач також може ввімкнути функцію «Зменшення руху», завдяки якій деякі дії на екрані, наприклад переміщення між значками програм на головному екрані та запуск програм, візуально спрощуються, що сприяє зменшенню навантаження на очі.

tvOS дозволяє користувачам дивитися фільми з аудіоописом того, що демонструється на екрані. Фільми з аудіоописом відображаються з піктограмою AD (аудіоопис від англ. Audio Description) у iTunes Store для tvOS і в iTunes на комп'ютерах Macintosh або Windows.

Поєднання Bluetooth-клавіатури[en] із tvOS на Apple TV увімкне іншу функцію доступності, яка також є включенням VoiceOver. Під час введення VoiceOver відтворює аудіоголосом кожен символ, натиснутий на клавіатурі, і повторюється знову під час його введення. Apple TV розроблено для роботи з Apple Wireless Keyboard[en] або Apple Magic Keyboard[en]. Однак Apple TV працюватиме майже з будь-якою Bluetooth-клавіатурою.

Apple TV із tvOS і без неї підтримує приховані субтитри, тож глухі та слабочуючі можуть переглядати телесеріали та повнометражні фільми. Сумісні епізоди та фільми позначаються піктограмою CC (приховані субтитри від англ. closed captioning) або SDH (субтитри для глухих або людей із вадами слуху) в iTunes Store на Apple TV або в самому iTunes. Глядач може налаштувати субтитри в епізодах або фільмах за допомогою стилів і шрифтів, які більш сприятливі для людей із вадами слуху та/або зору.

Сенсорний клікпед Siri Remote можна налаштувати. Відстеження, коли встановлено значення «Швидко» (англ. Fast), регулює рухи великого пальця, зроблені для збільшення відстані по відношенню до того, наскільки далеко перемістився великий палець на скляній сенсорній панелі. І навпаки, коли встановлено повільне відстеження, сильніші рухи великого пальця на сенсорній панелі зменшуватимуть відстань, яку пройдено на екрані. Це може допомогти людям з обмеженими можливостями.

Програма Apple «Пульт» на пристроях iOS дозволяє керувати Apple TV з iPhone, iPad або iPod Touch. Віддалена програма для iOS покращує доступність Apple TV, увімкнувши Switch Control. Switch Control — це унікальна технологія Apple, яка забезпечує послідовну навігацію між елементами на екрані та виконання певних дій, таких як вибір, торкання, перетягування, введення тексту за допомогою стороннього апаратного перемикача з підтримкою Bluetooth, створеного для людей з вадами.

Розвиток[ред. | ред. код]

tvOS 9 постачається з абсолютно новими інструментами розробки для розробників. tvOS має підтримку абсолютно нового SDK для розробників, щоб створювати програми для телевізора, включаючи всі API, включені в iOS 9, такі як Metal[en]. Вона також отримала tvOS App Store, який дозволяє користувачам переглядати, завантажувати та встановлювати широкий спектр програм.[7] Крім того, тепер розробники можуть використовувати власний інтерфейс у своїй програмі, а не лише інтерфейс Apple. Оскільки tvOS базується на iOS, можна легко перенести існуючі програми iOS на Apple TV за допомогою Xcode, вносячи лише кілька вдосконалень у програму, щоб краще працювати на великому екрані. Apple надає Xcode безкоштовно всім зареєстрованим розробникам Apple.[8] Для розробки нової програми доя Apple TV необхідно зробити зображення паралакса для іконки програми. Щоб зробити це, Apple надає експортер Parallax і засіб попереднього перегляду в інструментах розробки для Apple TV.

Історія версій[ред. | ред. код]

Legend:       Застарілі       Припинені       Поточна       Бета

Інформація про нові оновлення Apple TV (2-го покоління) і новіших версій публікується в базі знань Apple.[9]

Підтримувані версії ОС[ред. | ред. код]

Підтримувані версії ОС
Випуск ОС Покоління
2 3 HD 4K 4K (2)
iOS 4 Так Н/Д Н/Д Н/Д Н/Д
iOS 5 Так Так Н/Д Н/Д Н/Д
iOS 6 Так Так Н/Д Н/Д Н/Д
iOS 7 Так Так Н/Д Н/Д Н/Д
iOS 8 Ні Так Н/Д Н/Д Н/Д
tvOS 9 Ні Ні Так Н/Д Н/Д
tvOS 10 Ні Ні Так Н/Д Н/Д
tvOS 11 Ні Ні Так Так Н/Д
tvOS 12 Ні Ні Так Так Н/Д
tvOS 13 Ні Ні Так Так Н/Д
tvOS 14 Ні Ні Так Так Так
tvOS 15 Ні Ні Так Так Так
tvOS 16 Ні Ні Так Так Так

iOS 4[ред. | ред. код]

iOS 4.1 була першою версією iOS, доступною на Apple TV (2-го покоління). Вона мала програмне забезпечення Apple TV Software 4.0.[9]

Таблиця версій: iOS 4.x — Apple TV (2-го покоління)
Версія iOS Apple TV Software Збірка Дата випуску Функції
4.1 4.0 8M89 1 вересня 2010; 13 років тому (2010-09-01)
  • Початковий випуск для Apple TV (2-го покоління)
4.2 4.1 8C150 (1539) 22 листопада 2010; 13 років тому (2010-11-22)
  • Підтримка AirPlay.
  • VoiceOver в меню.
  • Виправлення помилок.
4.2.1 4.1.1 8C154 (1553) 14 грудня 2010; 13 років тому (2010-12-14)

Виправлення помилок

  • Усунено проблему, через яку деякі телевізори високої чіткості неправильно відображають зображення 480p.
  • Усунено проблему, через яку фільм або телешоу може бути повторно завантажено.[9]
4.3 4.2 8F191m (2060) 9 березня 2011; 13 років тому (2011-03-09)
  • Підтримка відео AirPlay для сторонніх програм на пристроях iOS[en].
  • Нові теми для слайдшоу: Перегляд фотографії за допомогою нових тем слайдшоу Scrapbook, Photo Mobile і Holiday Mobile.
  • Покращена екранна клавіатура: Оновлена екранна клавіатура полегшує пошук і введення імен та паролів.
  • Об'ємний звук Dolby Digital 5.1 під час перегляду Netflix.
4.2.1 8F202 (2100) 22 березня 2011; 13 років тому (2011-03-22)

Виправлення помилок

  • Усунено проблеми, які можуть спричиняти мерехтіння екрана або відображення неправильних кольорів на деяких старих телевізорах.
  • Усунено проблему, через яку Apple TV може не виходити зі сну.
  • Усунено проблему, через яку на деяких моделях телевізорів можна не чути звук після перемикання з іншого входу.
  • Apple TV Software 4.2.1 містить виправлення стабільності та продуктивності для Apple TV.[9]
4.2.2 8F305 (2203) 11 травня 2011; 12 років тому (2011-05-11)

Виправлення помилок

  • Усунено проблему, через яку звук не виводиться під час відтворення деякого відеовмісту.
  • Усунено проблему, через яку відео не відображається під час відтворення певного вмісту.
  • Додано налаштування аудіовиходу для перемикання на 16-бітне аудіо для сумісності з деякими телевізорами та AV-ресиверами.
  • Покращено продуктивність швидкого перемотування подій у прямому ефірі.
  • Усунено проблему, через яку опис деяких фільмів не відображається.
  • Усунено проблему, через яку відео з підписки на YouTube не впорядковано за датою.
4.3 8F455 (2557) 1 серпня 2011; 12 років тому (2011-08-01)
  • Можливість перегляду відео з Vimeo.
  • Функція лише для США: Трансляція придбаних телешоу з iTunes на Apple TV (і минулих покупок); раніше була доступна лише оренда.

iOS 5[ред. | ред. код]

23 жовтня 2011 року Apple TV (2-го покоління) отримав програмне забезпечення iOS 5.0 із My Photo Stream, дублюванням AirPlay (з iPhone 4S і iPad 2), NHL, Wall Street Journal, темами слайдшоу та субтитрами Netflix.[9][10] Всупереч чуткам і коду, знайденому в iOS 5, у випуску не було підтримки Bluetooth або програм для Apple TV (2-го покоління).[11]

Таблиця версій: iOS 5.x — Apple TV (2-го та 3-го покоління)
Версія iOS Apple TV Software Збірка Дата випуску Функції
5.0 4.4 9A334v (3140)[12] 12 жовтня 2011; 12 років тому (2011-10-12)
  • Випущено разом із iOS 5 для портативних пристроїв iOS.
  • Photo Stream.
  • Дублювання AirPlay для iPad 2 і iPhone 4S.[13]
  • Wall Street Journal.
  • Нові теми для слайдшоу.
  • Субтитри Netflix.

Це оновлення скидає пристрій до заводських налаштувань у межах процесу оновлення.[14]

4.4.1 9A335a (3150) 17 жовтня 2011; 12 років тому (2011-10-17)

Виправлення помилок

  • Це оновлення скидає пристрій до заводських налаштувань у межах процесу оновлення.[14]
4.4.2[15] 9A336a (3160)[16] 24 жовтня 2011; 12 років тому (2011-10-24)
  • Відтворення аудіо: усунено проблему, через яку аудіо не виводиться під час відтворення деякого відеовмісту.
  • Відтворення відео: усунено проблему, через яку відео не відображається під час відтворення певного вмісту.
  • Налаштування аудіовиходу: додає налаштування аудіовиходу для перемикання на 16-бітне аудіо для сумісності з деякими телевізорами та AV-ресиверами.
  • Покращення FF/RW у прямому ефірі: покращує продуктивність швидкого перемотування подій у прямому ефірі.
  • Опис фільму: усунено проблему, через яку опис деяких фільмів не відображається.
  • Порядок відео на YouTube: усунено проблему, через яку відео підписки YouTube не впорядковувалися за датою.
5.0.1 4.4.3 9A405l (3323) 17 листопада 2011; 12 років тому (2011-11-17)
  • Додано підтримку Netflix у Мексиці.
  • Усунено проблему, через яку звук може не відтворюватися через оптичний порт, коли телевізор вимкнено.
4.4.4 9A406a (3330) 15 грудня 2011; 12 років тому (2011-12-15)
  • Загальні покращення продуктивності та стабільності, зокрема усунено проблеми, яка відображала помилку під час відтворення деякого відеовмісту.
5.1 5.0 9B179b (4099) 7 березня 2012; 12 років тому (2012-03-07)
  • Початковий випуск для Apple TV (3-го покоління).
  • Підтримка роздільної здатності відео 1080p.A3
  • Повністю оновлені меню.
    • Категорії вмісту тепер нагадують іконки програм для iOS.
    • Програми сторонніх розробників (Netflix, YouTube, NBA, Flickr тощо) отримали власну іконку.
  • Можливість створити обліковий запис Netflix.
5.1.1 5.0.1 9B206f (4224) 10 травня 2012; 11 років тому (2012-05-10)
  • Попередні перегляди фільмів і телешоу з iTunes Store тепер можна переглядати у форматі HD.
  • Усунено проблему, яка спричиняла проблеми підключення деяких програм iOS через AirPlay.
  • Підвищено надійність підключень Home Sharing.
  • Усунено проблему, яка впливає на вхід і навігацію в Netflix.
  • Містить усунення проблем, що впливають на стабільність і продуктивність.
5.0.2 9B830 (4250) 5 червня 2012; 11 років тому (2012-06-05)
  • Усунено проблему, яка спричиняла неправильне застосування обмежень вмісту для iTunes Store в Австралії.

iOS 6[ред. | ред. код]

24 вересня 2012 року Apple TV (2-го покоління) і пізніше отримали оновлення програмного забезпечення iOS 6.0 із функцією Shared Photo Stream, перемиканням облікових записів iTunes, покращеною функціональністю AirPlay і пошуком трейлерів, серед інших менших покращень.

Таблиця версій: iOS 6.x — Apple TV (2-го та 3-го покоління)
Версія iOS Apple TV Software Збірка Дата випуску Функції
6.0 5.1 10A406E (5201) 24 вересня 2012; 11 років тому (2012-09-24)
  • Shared Photo Streams: Можна приймайте запрошення на Shared Photo Streams, переглядати фотографії та коментарі та отримувати сповіщення про новий вміст.
  • AirPlay: Надсилання аудіовмісту з Apple TV на колонки/пристрої з підтримкою AirPlay (включаючи AirPort Express та інші Apple TV). Також містить можливість вимагати екранний код для використання AirPlay з Apple TV.
  • Перемикання облікових записів iTunes: Збереження кілької облікових записів iTunes і швидке перемикання між ними.
  • Трейлери: Пошук трейлерів фільмів. У Сполучених Штатах можна дивитися розклад показів місцевих театрів.
  • Екранні заставки: Заставки New Cascade, Shrinking Tiles і Sliding Panels.
  • Головне меню: Можна змінювати порядок піктограм на другій сторінці, утримуючи кнопку вибору на пульті дистанційного керування.
  • Субтитри: Підтримка SDH для людей із вадами слуху; покращення перегляду та вибору субтитрів.
  • Конфігурація мережі: Підтримка налаштування додаткових параметрів мережі за допомогою профілів конфігурації.
  • Стабільність і продуктивність: Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.
6.0.1 5.1.1 10A831 (5433) 29 листопада 2012; 11 років тому (2012-11-29)
  • Додано підтримку Up Next з iTunes 11 або iTunes Match.
  • Містить покращення продуктивності та стабільності, що стосуються iTunes Store, AirPlay, Netflix, iTunes Match і дротових з'єднань Ethernet.
6.1 5.2 10B144b (6010.96)[17] 28 січня 2013; 11 років тому (2013-01-28)
  • Початковий випуск для Apple TV (3-го покоління Revision A).
  • Bluetooth-клавіатури: Додано підтримку деяких Bluetooth-клавіатур (включаючи Apple Wireless Keyboard).[18]
  • iTunes у хмарі: Перегляд та відтворення придбаної музики iTunes безпосередньо з iCloud.
  • Airplay: Можна надсилати стереоаудіо з відеовмісту Apple TV на колонки/пристрої з підтримкою AirPlay (включаючи AirPort Express та інші Apple TV).
  • Стабільність і продуктивність: Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.
6.1.3 5.2.1 10B329a (6025) 19 березня 2013; 11 років тому (2013-03-19)
  • Програма Hulu Plus: Повністю перероблена, додано підтримку прихованих субтитрів.[19]
  • iTunes у хмарі: додано хмарну підтримку музики в Японії та Ізраїлі.[9]
  • Стабільність і продуктивність: Містить покращення для оновлення програмного забезпечення, субтитрів і загальної продуктивності.[9]
  • Виправлення безпеки.[20]
6.1.4 5.3 10B809 (6105) 19 червня 2013; 10 років тому (2013-06-19)
  • Вміст сторонніх розробників: Додано підтримку для Crunchyroll, ESPN, HBO GO, Qello[en] та Sky News[en] (деякі джерела залежать від країни).
  • iTunes Store: Покращено надійність входу в iTunes Store і відтворення придбаного вмісту.

Інші канали додано 27 серпня 2013 року без оновлення програмного забезпечення: Vevo, The Weather Channel[en], Disney Channel, Disney XD та Smithsonian Channel[en][21][22][23] (деякі джерела залежать від країни)[24]

iOS 7[ред. | ред. код]

20 вересня 2013 року Apple TV (2-го покоління) і новіші отримали оновлення програмного забезпечення iOS 7.0 із iTunes Radio та AirPlay із iCloud.

Таблиця версій: iOS 7.x — Apple TV (2-го та 3-го покоління)
Версія iOS Apple TV Software Збірка Дата випуску Функції
7.0.1 / 7.0.2 6.0 11A470e/11A502 23 вересня 2013; 10 років тому (2013-09-23)
  • iTunes Radio
    • Створення користувацьких радіостанції та прослуховування їх без реклами за допомогою iTunes Match (лише для США та Австралії).
  • iTunes Store
    • Перегляда, покупка та відтворення музики безпосередньо з iTunes Store.
  • iCloud Photos
    • Додано підтримку відтворення відео зі Photo Stream та перегляду Photo Stream від кількох учасників.
  • AirPlay із iCloud
    • Apple TV відтворюватиме вміст із iTunes In The Cloud замість користувацького пристрою AirPlay, коли це можливо (потрібна iOS 7 на пристрої AirPlay).
  • Подкасти
    • Синхронізація користувацьких подкастів та подкаст-станції на Apple TV і всіх пристроях користувача iOS.
  • iMovie Theater
    • Миттєві трансляції створені користувачем iMovie у високій чіткості з iCloud (потрібна остання версія iMovie для iOS або Mac і обліковий запис iCloud).
  • Субтитри та підписи
    • Автоматичний вибір субтитрів на основі налаштувань мови Apple TV із можливістю налаштування стилю субтитрів.
  • Conference Room Display
    • Заблокований Apple TV на Conference Room Display (для ділових і освітніх середовищ) і відображення на екрані інструкції щодо використання AirPlay.
  • Оновлення програмного забезпечення
    • Постійне оновлення Apple TV, автоматично встановлюючи оновлення програмного забезпечення, коли воно доступне.
  • Налаштування
    • Можна використовувати iPhone, iPad або iPod Touch з iOS 7 для автоматичного перенесення мережевих налаштувань, Apple ID користувача та мовних налаштувань на Apple TV (3-го покоління) (недоступно на iPhone 4 або iPad 2).

Вміст сторонніх розробників лише для США додано 26 вересня 2013 року без оновлення програмного забезпечення: Major League Soccer (MLS) та Disney Junior.[25][26]

Програму iMovie Theater було додано 22 жовтня 2013 року без оновлення програмного забезпечення.[27]

7.0.3 6.0.1 11B511d 25 жовтня 2013; 10 років тому (2013-10-25)
  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.[9]
7.0.4 / 7.0.6 6.0.2 11B554a/11B651 14 листопада 2013; 10 років тому (2013-11-14)
  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.[9]
  • Безпека (лише збірка 11B651)
    • МІстить виправлення перевірки підключення SSL.
7.1 6.1 11D169b 10 березня 2014; 10 років тому (2014-03-10)
  • Головне меню
    • Містить можливість полегшити приховування каналів[9]
  • AirPlay
    • Параметр безпеки для пристроїв iOS або Mac, що дозволяє вимагати підтвердження за допомогою одноразового екранного коду перед використанням AirPlay (потрібна iOS 7.1 або новіша версія на пристрої iOS або OS X 10.9.2 або новіша версія на Mac).[9]
    • Додано підтримку, яка дозволяє пристрою AirPlay виявляти Apple TV через Bluetooth у середовищах, де багатоадресний трафік або трафік Bonjour заблоковано в мережі або пристрій AirPlay знаходиться в іншій підмережі.[9]
  • Прогрма «Пульт»
    • Перегляда придбаних телешоу та фільми в програмі «Пульт» і дотиком їх можна миттєво відтворити на Apple TV.[9]
    • Створення та відтворення радіостанцій iTunes (потрібна програма «Пульт» версії 4.2 або новішої).[9]
  • Стабільність і продуктивність
    • Виправлення помилок, загальні покращення продуктивності та стабільності.[9]
7.1.1 6.1.1 11D201c 22 квітня 2014; 10 років тому (2014-04-22)
  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.[9]
7.1.2 6.2 11D257c 30 червня 2014; 9 років тому (2014-06-30)
  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.[9]
  • iTunes Extras
    • Додано можливість переглядати видалені сцени, фотографії, акторський склад і знімальну групу тощо. (Доступно лише для покупок у форматі HD)[9]
6.2.1 11D258 17 вересня 2014; 9 років тому (2014-09-17)

Остаточний випуск для Apple TV (2-го покоління)

Станом на травень 2015 року програма YouTube працює лише на новіших Apple TV із програмним забезпеченням 7.2 або новішої версії через зміну API, реалізовану Google.

  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.[9]

iOS 8[ред. | ред. код]

18 вересня 2014 року третє покоління Apple TV отримало оновлення програмного забезпечення iOS 8.0 із переробленим інтерфейсом користувача, Family Sharing і одноранговим AirPlay.

Таблиця версій: iOS 8.x — Apple TV (3-го покоління)
Версія iOS Apple TV Software Збірка Дата випуску Функції
8.0 7.0 12A365b 17 вересня 2014; 9 років тому (2014-09-17)
  • Інтерфейс користувача
    • Перероблений інтерфейс користувача, який має вигляд, схожий на «плаский» вигляд, представлений в iOS 8 і OS X Yosemite.
    • Редизайн інтерфейсу користувача включає перероблені іконки та межі, меню та багато елементів керування в багатьох програмах, які входять до складу Apple TV.
  • Сімейний доступ
    • Додано підтримку служби обміну покупками в iTunes між 6 людьми.
    • Підтримує покупки музики, відео, подкастів і телешоу в iTunes.
    • Усі члени групи повинні оплачувати сімейні покупки однією кредитною/дебетовою карткою.
    • Запит на покупку — батьки можуть схвалити витрати дитини з батьківського пристрою.
  • Послуги описового відео
    • Доступне прослуховування описового відео з новою функцією доступності, підтримкою вибраних фільмів і телешоу iTunes.
  • Одноранговий AirPlay
    • Гості можуть використовувати AirPlay зі свого пристрою Mac або iOS безпосередньо на Apple TV без підключення до бездротової мережі (потрібно Apple TV 3 Rev-A (A1469), iPhone 4S або новіші; iPad 2 або новіші; і iPod Touch (5-го покоління) під управлінням iOS 8 або Mac під управлінням OS X Yosemite (10.10) або новішої версії).A3R
  • Beats Music
    • Beats Music тепер замінено на Apple Music, для якої потрібен Apple TV 4 із tvOS 9.0 або новішої версії.
8.1 7.0.1 12B410a 20 жовтня 2014; 9 років тому (2014-10-20)
  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.
  • Виправлення помилок.
8.1.1 7.0.2 12B435 17 листопада 2014; 9 років тому (2014-11-17)
  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.
  • Виправлення помилок.
8.1.3 7.0.3 12B466 27 січня 2015; 9 років тому (2015-01-27)
  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.
  • Виправлення помилок.
8.2 7.1 12D508 9 березня 2015; 9 років тому (2015-03-09)
  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.
  • Виправлення помилок.
8.3 7.2 12F69 8 квітня 2015; 9 років тому (2015-04-08)

Станом на травень 2015 року програма YouTube працює лише на Apple TV із програмним забезпеченням 7.2 або новішої версії через зміну API, реалізовану Google.

  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.
  • Виправлення помилок
Оновлення Apple TV Software, випущені після випуску Apple TV (4-го покоління)
8.4 7.2.1 12H523 25 лютого 2016; 8 років тому (2016-02-25)
  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.
  • Виправлення помилок
8.4.1 7.2.2 12H606 12 грудня 2016; 7 років тому (2016-12-12)
  • Стабільність і продуктивність
    • Містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.
  • Виправлення помилок

Amazon Video було автоматично додано до Apple TV з версією 7.2.2 6 грудня 2017 року.[28]

8.4.2 7.3 12H847[29] 13 травня 2019; 4 роки тому (2019-05-13) Apple TV Software 7.3 містить оновлену програму «TV» для підтримки служб Apple TV+.
7.3.1 12H864[30] 22 липня 2019; 4 роки тому (2019-07-22) Виправлено помилки та покращено стабільність
8.4.3 7.4 12H876[31] 24 вересня 2019; 4 роки тому (2019-09-24) Виправлено помилки та покращено стабільність
8.4.4 7.5[32] 12H885 24 березня 2020; 4 роки тому (2020-03-24) Додано можливість керувати Apple TV із центру керування пристрою iOS, виправлено помилки та покращено стабільність.
8.4.5 7.6 12H903 16 вересня 2020; 3 роки тому (2020-09-16) Виправлено помилки та покращено стабільність
8.4.6 7.6.2 12H914 14 грудня 2020; 3 роки тому (2020-12-14) Виправлено помилки та покращено стабільність
7.7 12H923 26 квітня 2021; 3 роки тому (2021-04-26) Виправлено помилки та покращено стабільність
7.8 12H937 20 вересня 2021; 2 роки тому (2021-09-20) Виправлено помилки та покращено стабільність
7.9 12H1006 14 березня 2022; 2 роки тому (2022-03-14) Вказано як оновлення безпеки без опублікованих записів CVE

tvOS 9[ред. | ред. код]

tvOS 9 — операційна система, яка на 95 % базується на iOS 9 із адаптаціями для телевізійного інтерфейсу. Її анонсували 9 вересня 2015 року разом із новими iPad Pro та iPhone 6S. Тім Кук представив tvOS, сказавши, що для Apple TV настав час отримати сучасну операційну систему із підтримкою програм, оскільки це «майбутнє телебачення». Вона буде доступна лише на Apple TV (4-го покоління), випущеному в жовтні 2015 року. Вона отримала нативний SDK для розробки програм, App Store для їх розповсюдження, підтримку Siri та універсальний пошук у кількох програмах.

Таблиця версій: tvOS 9.x — Apple TV HD
Версія tvOS Базова версія iOS Збірка Дата випуску Функції
9.0 9.0 13T396 29 жовтня 2015; 8 років тому (2015-10-29)

Початковий випуск для Apple TV (4-го покоління).

  • Інтерфейс користувача
    • Новий інтерфейс користувача, який використовує світліші кольори та прозорість, має підтримку керування за допомогою абсолютно нового пульта дистанційного керування. Цей пульт можна використовувати для навігації інтерфейсом користувача за допомогою мультисенсорних жестів на трекпаді на пульті, а не фізичних кнопок.
  • App Store/SDK
    • Додано підтримку абсолютно нового SDK для розробників, щоб створювати програми для Apple TV, включаючи всі API, включені в iOS 9, такі як Metal.
    • Додано App Store, який дозволяє користувачам переглядати, завантажувати та встановлювати широкий спектр програм, таких як ігри, відеопрограми тощо.
    • Тепер розробники можуть використовувати власний інтерфейс у своїй програмі, а не лише інтерфейс Apple.
  • Siri
    • Додано підтримку Siri, яку можна перемикати, натискаючи кнопку мікрофона на пульті дистанційного керування.
    • Окрім усіх можливостей iOS, Siri може сприймати багато голосових команд, спеціально розроблених для Apple TV, наприклад пошук фільму/телешоу в різних програмах, перемотування назад, перемотування вперед, озвучення назви та актора/режисера поточного фільму та перемотування на 15 секунд назад.
  • Використання
    • Тепер можна перемикатися між двома програмами, двічі клацнувши трекпад на пульті дистанційного керування та прокрутивши до потрібної програми.
    • Тепер користувачі можуть налаштувати головний екран, розмістивши будь-які програми, які вони бажають, у верхньому рядку, включно із програмами сторонніх розробників.
    • Нові кінематографічні заставки відображають покадрові зображення мальовничих міст, коли Apple TV перебуває в режимі сну.
    • Тепер можна керувати гучністю телевізора та вмикати/вимикати його за допомогою лише нового Siri Remote та вбудованої підтримки HDMI CEC у tvOS.
  • Контролери сторонніх виробників
    • Додано підтримку підключення ігрових Bluetooth-контролерів сторонніх виробників, щоб грати в ігри.
  • Apple Music
    • Додано підтримку Apple Music для Apple TV.
9.0.1 9.1 13T402 9 листопада 2015; 8 років тому (2015-11-09)
  • Загальні покращення продуктивності та стабільності.
9.1 9.2 13U85 8 грудня 2015; 8 років тому (2015-12-08)
  • Додано підтримку керування Apple Music за допомогою Siri.
  • Додано підтримку керування Apple TV за допомогою програми «Пульт» для iOS і Apple Watch.
  • Покращення роботи в мережі та прокручування.
9.1.1 9.2.1 13U717 25 січня 2016; 8 років тому (2016-01-25)
  • Загальні покращення продуктивності та стабільності
  • Додано програму «Подкасти» до Apple TV
9.2 9.3 13Y234 21 березня 2016; 8 років тому (2016-03-21)
  • Додано підтримку папок на Apple TV.
    • Папку можна створити, вибравши програму, клацнувши й утримуючи сенсорну панель, натиснувши кнопку «Відтворити/Пауза», а потім вибравши «Нова папка» зі спливаючого меню.
  • Додано можливість підключати Bluetooth-клавіатури до Apple TV 4-го покоління.
  • Додано перероблений перемикач програм, подібний до того, що є в iOS 9, а не в iOS 8, який містив tvOS 9.1.
  • Додано підтримку бібліотеки фотографій iCloud і Live Photos
  • Дозволtyj розробникам додавати карти до своїх програм за допомогою MapKit API.
  • Siri/Голосове диктування
    • Додано підтримку голосового диктування, щоб користувачі могли вводити текст у текстові поля за допомогою голосу. Голосове диктування можна активувати, вибравши текстове поле та натиснувши кнопку Siri на пульті Siri Remote.
    • Додано підтримку пошуку в App Store на Apple TV за допомогою Siri.
    • Додано підтримку нових мов Siri, зокрема іспанської (США), французької (Канада) та англійської (Велика Британія та Австралія).
  • Покращення віддаленого керування
    • Щоб перемотати назад/вперед відео в tvOS 9.2, тепер необхідно натиснути сенсорну панель перед тим, як провести ліворуч або праворуч.[33]
    • Оновлено мікропрограму дистанційного керування, яка має покращену продуктивність датчика руху та підтримку додаткового апаратного забезпечення звукової панелі та приймача.[34]
  • Покращення швидкості та продуктивності.
9.2.1 9.3.2 13Y772 16 травня 2016; 7 років тому (2016-05-16)
  • Загальні покращення продуктивності та стабільності.
9.2.2 9.3.3 13Y825 18 липня 2016; 7 років тому (2016-07-18) Остаточне оновлення для tvOS 9.
  • Загальні покращення продуктивності та стабільності.
  • Виправлення помилок.

tvOS 10[ред. | ред. код]

Таблиця версій: tvOS 10.x — Apple TV HD
Версія tvOS Базова версія iOS Збірка Дата випуску Функції

10.0

10.0 14T330 13 вересня 2016; 7 років тому (2016-09-13)
  • Інтерфейс користувача
    • Додано можливість користувачам вибирати між світлим або новим темним режимом.[35]
    • Додано підтримку значків сповіщень програм на головному екрані tvOS.
  • Siri
    • Підтримка пошуку контенту на YouTube за допомогою Siri.
    • Підтримка пошуку контенту за темами.
  • Фотографії
    • Додано підтримку нової програми «Фотографії», доступної в iOS 10, яка додає нову функцію «Спогади».
  • Музика
    • Оновлено інтерфейс Apple Music відповідно до інтерфейсу Apple Music на iOS 10 і macOS Sierra.
  • Управління
    • Коли користувачі починають вводити текст на Apple TV за допомогою Siri Remote, їхній iPhone на iOS 10 або новішої версії надає їм сповіщення на екрані блокування, яке дозволяє вводити текст навіть без віддаленої програми, встановленої на пристрої iOS.
    • Більше не потрібно, щоб розробники підтримували Siri Remote в іграх. Гра тепер може використовувати контролер MFI стороннього виробника, необхідний для ігрового процесу.
  • HomeKit
    • Дозволяє керувати аксесуарами HomeKit з Apple TV.
  • Інструменти розробника
    • Додано багато нових API, якими розробники можуть скористатися в tvOS, наприклад ReplayKit, SpriteKit, SceneKit тощо.

10.0.1

10.1 14U71
14U100
24 жовтня 2016; 7 років тому (2016-10-24)
14 листопада 2016; 7 років тому (2016-11-14) (14U100)
  • Загальні покращення продуктивності та стабільності.
  • Виправлення помилок.

10.1

10.2 14U593 12 грудня 2016; 7 років тому (2016-12-12)
  • Загальні покращення продуктивності та стабільності.
  • Нова програма «TV»
  • Додано «Єдиний вхід»

10.1.1

10.2.1 14U712a 23 січня 2017; 7 років тому (2017-01-23)
  • Загальні покращення продуктивності та стабільності.

10.2

10.3 14W265 27 березня 2017; 7 років тому (2017-03-27)
  • Додано підтримку файлової системи Apple (APFS)
  • Загальні покращення продуктивності та стабільності

10.2.1

10.3.2 14W585a 15 травня 2017; 6 років тому (2017-05-15)

Усунення проблем безпеки та виправлення помилок

10.2.2

10.3.3 14W756 19 липня 2017; 6 років тому (2017-07-19)

Остаточне оновлення для tvOS 10. Немає оновлення 10.2.3.

Усунення проблем безпеки та виправлення помилок

tvOS 11[ред. | ред. код]

Таблиця версій: tvOS 11.x — Apple TV HD, Apple TV 4K (1-го покоління)
Версія tvOS Базова версія iOS Збірка Дата випуску Функції
11.0 11.0 15J381 19 вересня 2017; 6 років тому (2017-09-19)
  • Початковий випуск для Apple TV 4K (5-го покоління).
  • Управління
    • Додано можливість перепрограмувати кнопку TV на пульті Siri Remote[en], щоб відкрити програму «TV» або повернутися на головний екран.
    • Додано підтримку керування через Центр керування з пристроїв під управлінням iOS 11.
  • Використання
    • Apple AirPods автоматично підключаються, коли з'єднуються з пристроєм, на якому виконано вхід за допомогою того самого облікового запису iCloud.
    • Можливість автоматичного перемикання між світлим і темним режимами залежно від часу доби.
    • Додано опцію «Синхронізація головного екрана», яка синхронізує програми та головні екрани на Apple TV, на яких увійшли під тим самим обліковим записом iCloud.
    • Двічі торкнувшись пульта Siri remote збільшується масштаб відео у вертикальній або літерній коробці, щоб заповнити кадр.
    • Торкнувшись шкали часу вдруге, користувач перейде на відображення часу доби.
  • Інструменти розробника
    • Збільшено максимальний розмір пакета On-Demand Resource до 4 ГБ із 200 МБ.
    • Додано підтримку HEVC і HEIF, апаратне декодування на Apple TV 4K і програмне декодування на Apple TV (4-го покоління).
11.1 11.1 15J582 31 жовтня 2017; 6 років тому (2017-10-31) Містить виправлення помилок і покращення безпеки
11.2 11.2 15K106 4 грудня 2017; 6 років тому (2017-12-04) Оновлення містить підтримку перемикання виведення дисплея Apple TV 4K на SDR для програм, які прив'язані до графічного процесора під час роботи в HDR, а також повторно вводить категорію «Непереглянуті» в розділі «Домашній доступ» для фільмів, телешоу та домашніх відео.
11.2.1 11.2.1 15K152 13 грудня 2017; 6 років тому (2017-12-13) Містить виправлення помилок і покращення безпеки
11.2.5 11.2.5 15K552 23 січня 2018; 6 років тому (2018-01-23) Містить виправлення помилок і покращення безпеки
11.2.6 11.2.6 15K600 19 лютого 2018; 6 років тому (2018-02-19) Містить виправлення помилок і покращення безпеки
11.3 11.3 15L211 29 березня 2018; 6 років тому (2018-03-29) Бета-версія tvOS 11.3 забезпечує підтримку Dolby Vision для деяких телевізорів Sony 2017 4K HDR із процесором X1 Extreme.
11.4 11.4 15L577 29 травня 2018; 5 років тому (2018-05-29) AirPlay 2
  • Доступне прослуховування пісень на кожному Apple TV, HomePod і AirPlay. Можна програвати щось інше в кожній кімнаті одночасно.
11.4.1 11.4.1 15M73 9 липня 2018; 5 років тому (2018-07-09) Остаточне оновлення для tvOS 11.

Виправлення помилок і покращення

tvOS 12[ред. | ред. код]

Таблиця версій: tvOS 12.x — Apple TV HD, Apple TV 4K (1-го покоління)
Версія tvOS Базова версія iOS Збірка Дата випуску Функції
12.0 12.0 16J364 17 вересня 2018; 5 років тому (2018-09-17)
  • Аудіо
    • Додано підтримку проходження Dolby Atmos E-AC3[en] на Apple TV 4K, до 7.1.4 каналів[36]
  • Використання
    • Додано підтримку автоматичної автентифікації програми Zero Sign-On у підтримуваних провайдерів кабельного телебачення.
    • Додано автозаповнення паролів з iPhone та iPad з iOS 12 або новішої версії.
    • Додано нові заставки повітряного екрана.
  • Інструменти розробника
    • Додано підтримку систем керування домом, зокрема Control4[en], Crestron і Savant.
    • Додано підтримку сторонніх пультів дистанційного керування, включаючи підтримку Siri.
12.0.1 12.0 16J380 24 вересня 2018; 5 років тому (2018-09-24) Виправлення помилок і покращення
12.1 12.1 16J602 30 жовтня 2018; 5 років тому (2018-10-30) Виправлення помилок і покращення
12.1.1 12.1.1 16K45 5 грудня 2018; 5 років тому (2018-12-05) Виправлення помилок і покращення
12.1.2 12.1.3 16K534 22 січня 2019; 5 років тому (2019-01-22) Виправлення помилок і покращення
12.2 12.2 16L226 25 березня 2019; 5 років тому (2019-03-25) Покращення Siri та Apple TV Remote
12.2.1 12.2 16L250 10 квітня 2019; 5 років тому (2019-04-10) Виправлення помилок і покращення
12.3 12.3 16M153 13 травня 2019; 4 роки тому (2019-05-13)
  • Додає перероблену програму TV
  • Змінено графічний інтерфейс користувача у відеопрогравачі
12.4 12.4 16M568 22 липня 2019; 4 роки тому (2019-07-22) Виправлення помилок і покращення
12.4.1 12.4.1 16M600 26 серпня 2019; 4 роки тому (2019-08-26) Остаточне оновлення для tvOS 12.

Виправлення безпеки

tvOS 13[ред. | ред. код]

Таблиця версій: tvOS 13.x — Apple TV HD, Apple TV 4K (1-го покоління)
Версія tvOS Базова версія iOS Збірка Дата випуску Функції
13.0 13.1 17J586 24 вересня 2019; 4 роки тому (2019-09-24)
  • Використання[37]
    • Додано оновлений головний екран із повноекранним попереднім переглядом відео.
    • Змінено форму іконки програми на більш заокруглені кути.
    • Додано Центр керування.
    • Додано підтримку кількох Apple ID для вбудованих програм.
    • Додано музичні тексти, що прокручуються, у програмі «Музика».
    • Багатозадачність «картинка в картинці» в програмі TV.[38]
    • Додано програму Apple Arcade.
    • Додано нові підводні заставки.
    • Із режиму сну виводить Apple TV лише кнопки меню та TV.
  • Управління
    • Додано підтримку бездротових контролерів Xbox One і DualShock 4.
  • Усунення проблем системи безпеки
13.2 13.2 17K82 28 жовтня 2019; 4 роки тому (2019-10-28)
  • Додано підтримку AirPods Pro.
  • Інші покращення стабільності та виправлення помилок.
  • Усунення проблем системи безпеки
13.3 13.3 17K449 10 грудня 2019; 4 роки тому (2019-12-10)
  • Покращення стабільності та виправлення помилок.
  • Усунення проблем системи безпеки
13.3.1 13.3.1 17K795 28 січня 2020; 4 роки тому (2020-01-28)
13.4 13.4 17L256 24 березня 2020; 4 роки тому (2020-03-24)
13.4.5 13.5 17L562 20 травня 2020; 3 роки тому (2020-05-20)
13.4.6 13.5.1 17L570 1 червня 2020; 3 роки тому (2020-06-01)
13.4.8 13.6 17M61 15 липня 2020; 3 роки тому (2020-07-15) Остаточне оновлення для tvOS 13.

tvOS 14[ред. | ред. код]

Таблиця версій: tvOS 14.x — Apple TV HD, Apple TV 4K (1-го та 2-го покоління)
Версія tvOS Базова версія iOS Збірка Дата випуску Функції
14.0 14.0 18J386 16 вересня 2020; 3 роки тому (2020-09-16)
  • Використання:
    • Змінено форму іконок програм із заокругленими кутами та зменшеним розміром.
    • Додано картинку в картинці до програм сторонніх розробників.
    • Додано Audio Sharing для одночасного підключення двох комплектів AirPods до Apple TV 4K.
    • Підтримка повної роздільної здатності AirPlay для відео та фотографій 4K на Apple TV 4K.
    • Перероблений Центр керування.
    • Підтримка контролерів Microsoft Elite 2 і Adaptive Xbox One.
  • HomeKit:
    • Додає канали камери та моніторинг «картинка в картинці» для камер безпеки з підтримкою HomeKit.[39]
    • Додано пряме керування аксесуарами HomeKit у Центрі керування.
  • Інструменти розробника:
    • Підтримка 4K-відео YouTube на Apple TV 4K, підтримка «останніх відео YouTube», як повідомляється, через підтримку VP9.[40][41]
14.0.1 14.0.1 18J400 24 вересня 2020; 3 роки тому (2020-09-24)
  • Оновлення містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.
14.0.2 18J411 5 жовтня 2020; 3 роки тому (2020-10-05)
  • Оновлення містить загальні поліпшення продуктивності та стабільності.
14.2 14.2 18K57 5 листопада 2020; 3 роки тому (2020-11-05)
14.3 14.3 18K561 14 грудня 2020; 3 роки тому (2020-12-14)
14.4 14.4 18K802 26 січня 2021; 3 роки тому (2021-01-26)
14.5 14.5 18L204 26 квітня 2021; 3 роки тому (2021-04-26)
  • Початковий випуск для Apple TV 4K (2-го покоління).
  • Додано підтримку Siri Remote[en] (другого покоління).
14.6 14.6 18L569 24 травня 2021; 2 роки тому (2021-05-24)
  • Додано підтримку відтворення без втрат і музику Dolby Atmos в Apple Music на всіх моделях Apple TV 4K.
14.7 14.7 18M60 19 липня 2021; 2 роки тому (2021-07-19)

tvOS 15[ред. | ред. код]

Таблиця версій: tvOS 15.x — Apple TV HD, Apple TV 4K (1-го та 2-го покоління)
Версія tvOS Базова версія iOS Збірка Дата випуску Функції
15.0 15.0 19J346 20 вересня 2021; 2 роки тому (2021-09-20)
  • Додано підтримку керування Apple TV за допомогою HomePod або HomePod Mini.
  • Додано рядок «Поширено для вас» в програмі TV для фільмів і телешоу, якими поділилися в «Повідомленнях».
  • Перероблений інтерфейс відеоплеєра..[42]
  • Аудіо:
    • Додано можливість використовувати HomePod Mini як динамік із підтримкою стереопари.
    • Додано підтримку просторового аудіо на Apple TV 4K із AirPods Pro та AirPods Max.
    • Автоматичне сповіщення на екрані для підключення родинних навушників AirPods.
  • HomeKit:
    • Додано сповіщення від пристроїв безпеки.
    • Додайте підтримку перегляду з кількох камер HomeKit одночасно.
  • Інструменти розробника:
    • Завершення покупок і вхід у програми за допомогою Touch ID або Face ID на спарених iPhone або iPad.[43]
15.1 15.1 19J572 25 жовтня 2021; 2 роки тому (2021-10-25)
  • Покращення стабільності та виправлення помилок.
  • Додано підтримку SharePlay.
15.1.1 15.1 19J581 1 листопада 2021; 2 роки тому (2021-11-01)
  • Додано підтримку Apple TV у Південній Кореї.
15.2 15.2 19K53 13 грудня 2021; 2 роки тому (2021-12-13)
  • Нова функція «Спогади» в програмі «Фотографії».
  • Нова вкладка «Магазин» у програмі Apple TV.
  • Нова вкладка «Магазин» у програмі Apple TV.
  • Додано підтримку Siri для додаткових мов.
  • Нові заставки.
15.3 15.3 19K547 26 січня 2022; 2 роки тому (2022-01-26)
  • Покращення стабільності та виправлення помилок.
  • Усунено кілька вразливостей системи безпеки.
15.4 15.4 19L440 14 березня 2022; 2 роки тому (2022-03-14)
  • Підтримка мереж captive portal[en] через підключений iPhone або iPad.[44]
  • Додано чергу «Далі» та регулятор гучності до відеопрогравача
  • Додано підтвердження покупки за допомогою Apple Watch
  • Додано підтримку для відображення камер HomeKit у режимі «картинка в картинці»
15.4.1 15.4.1 19L452 31 березня 2022; 2 роки тому (2022-03-31)
  • Покращення стабільності та виправлення помилок під час налаштування/відновлення Apple TV.
15.5 15.5 19L570 16 травня 2022; 22 місяці тому (2022-05-16)
  • Покращення стабільності та виправлення помилок.
15.5.1 19L580 25 травня 2022; 22 місяці тому (2022-05-25)
  • Усунено помилку, через яку відтворення музики могло зупинятися через деякий час.
15.6 15.6 19M65 20 липня 2022; 20 місяців тому (2022-07-20)
  • Покращення стабільності та виправлення помилок.

tvOS 16[ред. | ред. код]

Таблиця версій: tvOS 16.x — Apple TV HD, Apple TV 4K (1-го та 2-го покоління)
Версія tvOS Базова версія iOS Збірка Дата випуску Функції
16.0 16.0 20J373 12 вересня 2022; 19 місяців тому (2022-09-12)
16.1 beta 2 16.1 beta 2 20K5046d 20 вересня 2022; 18 місяців тому (2022-09-20)

Див. також[ред. | ред. код]

Інші операційні системи, розроблені Apple Inc.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Кріс Велч. New Apple TV announced with Siri and App Store, coming in October for $149. The Verge (англ.). Процитовано 16 листопада 2015.
  2. Mega-Apple update day brings upgrades to OS X, iOS, WatchOS, and tvOS (англ.). Процитовано 9 грудня 2015.
  3. Your new Apple TV finally works with the Remote app (англ.). Процитовано 11 грудня 2015.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  4. Facebook Announces tvOS SDK With Login Support. MacRumors (англ.). Процитовано 9 грудня 2015.
  5. Introducing Digits for tvOS. Digits Blog (англ.). Архів оригіналу за 2 січня 2017. Процитовано 11 грудня 2015.
  6. Д. Саммербелл. Apple announces tvOS 15 which introduces SharePlay for Apple TV. WavBand Tech (амер.). Архів оригіналу за 8 червня 2021. Процитовано 8 червня 2021.
  7. Hands On: Apple TV 2015 with tvOS apps, Remote featuring touch, motion & Siri. AppleInsider (англ.). Процитовано 25 травня 2022.
  8. Xcode. Apple Developer (англ.). Процитовано 25 травня 2022.
  9. а б в г д е ж и к л м н п р с т у ф х Інформація про оновлення ПЗ для Apple TV (2-го й 3-го поколінь) (укр.). Apple Inc. 24 вересня 2021. Процитовано 26 вересня 2022.
  10. Apple TV 4.4 (3140 9A334v) update adds Photo Stream, NHL, and more (англ.). www.macworld.com. 12 жовтня 2011. Процитовано 12 жовтня 2011.
  11. Apple TV to gain Bluetooth keyboard support in iOS 5 (англ.). www.9to5mac.com. 12 липня 2011. Процитовано 13 жовтня 2011.
  12. Talk:Firmware Keys/2011. www.theiphonewiki.com (англ.). 13 жовтня 2011. Процитовано 19 лютого 2017.
  13. Apple – iOS 5 – See new features included in iOS 5 (англ.). Архів оригіналу за 23 вересня 2011.
  14. а б Apple TV (2nd generation): Upgrading from Apple TV software version 4.4 or 4.4.1 (англ.). Support.apple.com. 24 жовтня 2011. Процитовано 3 липня 2013.
  15. Apple TV 4.4.2 (9A336a) Update Now Available For Download. Redmondpie.com (англ.). 25 жовтня 2011. Процитовано 29 жовтня 2011.
  16. Talk:Firmware Keys/2011. TheiPhoneWiki.com (англ.). 24 жовтня 2011. Процитовано 24 жовтня 2011.
  17. Джессі Голлінгтон (30 січня 2013). Instant Expert: Secrets & Features of Apple TV 5.2 (англ.). iLounge.com. Процитовано 24 лютого 2013.
  18. Використання аксесуарів Bluetooth з Apple TV (укр.). Apple. 4 листопада 2021. Процитовано 26 вересня 2022.
  19. Сереніті Колдвелл (19 березня 2013). Apple TV 5.2.1 brings redesigned Hulu Plus app, security fixes (англ.). Macworld. Процитовано 19 березня 2013.
  20. About the security content of Apple TV 5.2.1 (англ.). Apple. 19 березня 2013. Процитовано 19 березня 2013.
  21. Ерік Сливка (27 серпня 2013). Apple TV Adds Apps for Vevo, Weather Channel, Disney, and Smithsonian Channel (англ.). MacRumors. Процитовано 28 серпня 2013.
  22. Команда Apple Insider (27 серпня 2013). Apple TV update adds channels for Vevo, Disney, Weather & Smithsonian (англ.). AppleInsider[en]. Процитовано 28 серпня 2013.
  23. Марк Гурман (27 серпня 2013). Apple TV updated with Vevo, Disney Channel, Disney XD, Weather Channel, Smithsonian apps (англ.). 9to5Mac[en]. Процитовано 28 серпня 2013.
  24. Джозеф Келлер (27 серпня 2013). Apple TV adds even more channels, including Disney, Weather, Smithsonian (англ.). iMore[en]. Процитовано 28 серпня 2013.
  25. Ерік Сливка (26 вересня 2013). Apple Adds Major League Soccer and Disney Junior Channels to Apple TV (англ.). MacRumors. Процитовано 27 вересня 2013.
  26. Кріс Велч (26 вересня 2013). Apple adds Major League Soccer and Disney Junior channels to Apple TV (англ.). The Verge. Процитовано 27 вересня 2013.
  27. Джулі Кловер (22 жовтня 2013). Apple Adds iMovie Theater Channel to Apple TV (англ.). MacRumors. Процитовано 25 жовтня 2013.
  28. Amazon Prime Video app rolling out to Apple TV App Store. 9to5Mac[en] (амер.). 6 грудня 2017. Процитовано 6 грудня 2017.
  29. Apple TV Software 7.3 (12H847) – Releases – Apple Developer (англ.). 13 травня 2019.
  30. Apple TV Software 7.3.1 (12H864) – Releases – Apple Developer (англ.). 22 липня 2019.
  31. Apple TV Software 7.4 (12H876) – Releases – Apple Developer (англ.). 24 вересня 2019.
  32. Філіпе Еспозіто (24 березня 2020). tvOS 13.4 and TV Software 7.5 updates for Apple TV now available (англ.). For users of the third-generation Apple TV, Apple has also released the Apple TV Software 7.5 with general improvements, since this model has access to the Apple TV App and Apple TV+.
  33. Зак Голл (23 лютого 2016). tvOS 9.2 solves major user experience issue with Siri Remote for Apple TV (англ.). Процитовано 19 лютого 2017.
  34. Джулі Кловер (22 лютого 2016). Apple Seeds Fourth Beta of tvOS 9.2 to Developers. MacRumors (англ.). Процитовано 19 лютого 2017.
  35. tvOS Preview (англ.). Apple Inc. Архів оригіналу за 10 липня 2016.
  36. Apple TV Adds Dolby Atmos to 200 Movies (англ.). HD Report. 7 жовтня 2018
  37. tvOS 13 powers the most personal cinematic experience ever (Пресреліз) (англ.). Apple. 3 червня 2019.
  38. Apple is adding picture-in-picture mode to the Apple TV. The Verge (англ.). 18 червня 2019.
  39. Хаїм Гартенберг (22 червня 2020). Apple updates tvOS with Home support and picture-in-picture. The Verge (англ.). Процитовано 23 червня 2020.
  40. Кріс Велч (22 червня 2020). Apple TV 4K will at last play YouTube in 4K with tvOS 14 update. The Verge (англ.). Процитовано 23 червня 2020.
  41. iPhones, iPads can now stream 4K YouTube videos in iOS 14. AppleInsider (англ.). Процитовано 23 червня 2020.
  42. Зак Голл (2 липня 2021). tvOS 15 introduces redesigned video player for Apple TV app. 9to5Mac (амер.). Процитовано 20 липня 2021.
  43. With tvOS 15, You Can Sign Into Apps Using Face ID or Touch ID on Your iPhone. MacRumors (англ.). Процитовано 8 червня 2021.
  44. Apple Releases tvOS 15.4 With Support for Captive WiFi Networks. MacRumors (англ.). Процитовано 15 березня 2022.
  45. Хосе Адорно (7 червня 2022). Apple forgot about tvOS 16, but here's everything new. 9to5Mac (амер.). Процитовано 13 червня 2022.
  46. Хосе Адорно (12 вересня 2022). tvOS 16 now available to Apple TV and HomePod users, here are the new features. 9to5Mac (амер.). Процитовано 15 вересня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Apple TV — офіційний сайт Apple TV (англ.)