Sturnira giannae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Sturnira giannae
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Листконосові (Phyllostomidae)
Рід: Sturnira
Вид:
S. giannae
Біноміальна назва
Sturnira giannae
Velazco & B. D. Patterson, 2019

Sturnira giannae — вид рукокрилих (Chiroptera) ссавців з родини листконосових (Phyllostomidae).

Поширення й екологія[ред. | ред. код]

Країни проживання: Колумбія, Венесуела, Тринідад і Тобаго, Гаяна, Суринам, Французька Гвіана, Еквадор, Перу, Бразилія, Болівія[1]. Середовище проживання: східні схили Анд і прилегла Амазонська низовина від Колумбії до Північної Болівії[2]. Цей вид може зустрічатися в широкому спектрі лісистих середовищ, за винятком дуже сухих лісів і лісів на висоті понад 2000 метрів. Його задокументовані місця ночівлі включають густе листя, дупла дерев, печери та водопропускні труби, а також будівлі. S. giannae — це плодоїдний кажан, який, як повідомляється, живиться щонайменше 41 видом рослин, що представляють 20 родів у 14 родинах[2].

Опис[ред. | ред. код]

Це кажан середнього розміру (загальна довжина: 60–73 мм; довжина передпліччя 41–47 мм; довжина стопи 11–15 мм; вага до 25.3 г). Волосяний покрив на спині від коричневого до червонувато-коричневого. Спинні волоски двоколірні з довгою блідо-коричневою основою (приблизно 80 % довжини кожного волосся) і короткою темно-коричневою кінцевою смугою (приблизно 20 % кожного волосся). Волосяний покрив на череві від коричневого до червонувато-коричневого. Черевні волоски одноколірні і варіюються від сірого до блідо-коричневого. Хутро коротке, ~5–6 мм завдовжки між лопатками і 4 мм на грудях. Sturnira giannae має зубну формулу I2/2, C1/1, P2/2, M3/3 = 32[2].

Етимологія[ред. | ред. код]

Епітет giannae, іменник жіночого роду в родовому відмінку, пропонується в присвяті доньці першого автора, Джанні С. Веласко Клайн[2].

Таксономічна примітка[ред. | ред. код]

Раніше особин цього нового виду приписували до Sturnira lilium[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Sturnira giannae. Mammal Diversity Database. American Society of Mammalogists. Процитовано 29.10.2023. (англ.)
  2. а б в г д Velazco, P. M.; Patterson, B.D. Small mammals of the Mayo River Basin in Northern Peru, With the description of a new species of sturnira (Chiroptera: Phyllostomidae) // Bulletin of the American Museum of Natural History. — 2019. — № 429. — С. 1–70. — DOI:10.1206/0003-0090.429.1.1. (англ.)