Tomb Raider: The Last Revelation

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Tomb Raider: The Last Revelation
Розробник Core Design
Видавець Eidos Interactive
Дистриб'ютор Steam, Humble Store[d][1] і PlayStation Store
Жанр(и) TPS, Action-adventure
Платформа PlayStation, Microsoft Windows, Dreamcast, Mac OS
Дата випуску PlayStation
NA 6 грудня 1999
EU 1999
Microsoft Windows
NA 23 листопада 1999 (Retail)
EU 3 грудня 1999
Dreamcast
NA 27 березня 2000
EU 24 березня 2000
Mac OS
NA 12 червня 2000
Режим гри однокористувацька гра[2]
Мова англійська[2]
Вік. обмеження ESRB: Teend
PEGI: 18PEGI 18
USK: 18USK 18
Творці
Композитор(и) Peter Connellyd
Технічні деталі
Носій CD, GD-ROM і Цифрова дистрибуція
Tomb Raider
Попередня гра Tomb Raider III
Наступна гра Tomb Raider: Chronicles

Tomb Raider: The Last Revelation є четвертою грою в серії відеоігор Tomb Raider. Її було розроблено Core Design і опубліковано Eidos Interactive для PlayStation, Microsoft Windows і на Dreamcast з ексклюзивними графічними та звуковими удосконаленнями. Гра була комерційно успішною, продавши понад 5 мільйонів копій по всьому світу, і була останньою грою Tomb Raider на 'Greatest Hits'.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

У грі присутні кілька нововведень. У Лари з'явилися нові можливості: тепер вона може використовувати звисаючі канати, щоб перебратися через прірви і провали, може дертися вгору і вниз по вертикальних жердинах, а також, піднімаючись на руках уздовж виступів, огинати кути. Була поліпшена модель Лари. У порівнянні з попередніми іграми серії, вона виглядає більш згладжено і проробленою. Цього вдалося досягти за рахунок додавання рухомих частин в місцях з'єднання кінцівок, і таким чином надати головній героїні більш реалістичний вигляд. У цій грі Лара має можливість повертатися на попередні рівні, так як деякі з них можна проходити в нелінійному порядку і з різними маршрутами.

Тепер інвентар має лінійний вигляд, де всі предмети розташовані у вигляді горизонтальної лінії. У лівому нижньому кутку екрану інвентарю присутній компас, але він потрібен тільки для активації кодів або для допомоги в розгадуванні головоломок на рівні «Цитадель». Крім того, деякі предмети в інвентарі можна комбінувати між собою, наприклад, поєднати зброю з лазерним прицілом.

В арсеналі Лари з'явилася нова зброя — револьвер. Хоча револьвер стає доступний гравцеві лише в кінці гри, це дуже потужна і ефективна зброя, щоб зупинити ворога. У поєднанні з лазерним прицілом, гравець може використовувати його для відстрілу віддалених цілей. Лазерним прицілом також можна обладнати арбалет, щоб ще більше деталізувати візуальне оформлення.

Гра налічує 38 рівнів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Humble Store
  2. а б Steam — 2003.