Європейська Економічна Палата в Україні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Європейська Економічна Палата в Україні (EEIG) — міжнародна неурядова організація, зареєстрована у формі «Європейської групи з економічних інтересів» в арбітражному суді в Брюсселі, відповідно до правил № 2137/85 Європейських співтовариств від 25 липня 1985 р.

Створення[ред. | ред. код]

Ініціатива передових бізнес кіл Європейського Союзу, підприємців, фахівців і корпорацій, що бажають сприяти гармонізації ринків країн Східної Європи і ЄС назріла вже давно. На основі цього, в 1998 році була створена Європейська Економічна Палата, основними цілями й завданнями якої стали: загальна підтримка політичних, економічних, соціальних, наукових та екологічних інтересів уряду країн ЄС у рамках приватного сектору:

  •   Підтримка Східно-Європейських країн;
  •   Глобальне спорудження нових ринкових мостів;
  •   Спрямування зусиль і ресурсів у сферу інновацій і нових технологій;
  •   Підтримка обраних проектів у наданні міждисциплінарних розв'язків;
  •   Сприяння взаєморозумінню й співробітництву між усіма народами Землі, будівництво «мостів» між Європою й світом;
  •   Мотивація й винагорода передового досвіду в комерції, торгівлі, індустрії, навчанні, науці й мистецтві.

Представництва «Європейської Економічної Палати Торгівлі Комерції та Промисловості» знаходяться в більш ніж 50 країнах світу, що дозволяє здійснювати ефективну комунікацію в усіх сферах міжнародного співробітництва.

Представництво «Європейської Економічної Палати Торгівлі, Комерції та Промисловості» в Україні (EEIG Україна) пройшло реєстрацію в Міністерстві Юстиції і почало свою діяльність 1 вересня 2010 року. Європейська Економічна Палата має всі повноваження для виконання своєї місії в Україні. Першочерговим завданням EEIG Україна є надання консультаційних послуг уряду України, щодо гармонізації внутрішнього ринку країни з ринком ЄС, а також сприяння бізнес-співпраці України та ЄС.

Місія[ред. | ред. код]

EEIG, як консультант урядових органів з питань гармонізації внутрішніх ринків країн з ринком ЄС, сприяє співробітництву між бізнес-партнерами з ЄС і з інших країн світу.

Григорський Станіслав Миколайович Президент Європейської Економічної Палати Торгівлі, Комерції та Промисловості в Україні

Стратегія[ред. | ред. код]

Для досягнення своїх цілей і завдань, «Європейська Економічна Палата Торгівлі, Комерції та Промисловості» співпрацює в області політики, економіки, бізнесу, науки, освіти, технологій і фінансів. Наша адміністрація, Генеральний Секретаріат і Керівний Орган перебувають у Брюсселі, і відповідають за впровадження політики «Європейської Економічної Палати Торгівлі, Комерції та Промисловості» у дію. У діяльність експертних фахівців і партнерів корпоративних членів «Європейської Економічної Палати Торгівлі, Комерції та Промисловості» входять конкретні завдання в певних областях бізнесу. «Європейська Економічна Палата Торгівлі, Комерції та Промисловості» запрошує до співробітництва зацікавлені сторони, об'єднання, організації, установи по усьому світу.

Цілі[ред. | ред. код]

EEIG - організація індивідуальних і корпоративних членів, довгостроковою ініціативою яких є внесок у гармонізацію економіки України та ЄС з наступними цілями й завданнями:

  •   сприяння розширенню міжнародного співробітництва в розвитку та впровадженні нових технологій, обмін товарами і послугами;
  •   організація підтримки приватного бізнесу;
  •   тісна взаємодія і співробітництво із профільними комісіями та комітетами Європейського Союзу;
  •   сприяння виходу українських компаній на нові ринки, у тому числі й за межами ЄС;
  •   формування бази даних інвестиційних програм для залучення європейських інвестицій в українську економіку;
  •   сприяння гармонізації вимог європейських і українських стандартів якості шляхом уведення сертифікації відповідності товарів і послуг в Україні;
  •   підготовка підприємств-партнерів EEIG до умов глобальної конкуренції.

Структура[ред. | ред. код]

Вертикальна структура[ред. | ред. код]

Існує вертикальна (або регіональна) структура, очолювана багатофункціональним урядом, і представлена у вигляді національної ієрархії: президента, віце-президента, голів " робочих комісій" і т.д. До складу робочих комісій входять голови, група експертів і фахівців. Вони охоплюють усі сфери бізнесу й можуть бути створені у всіх країнах і регіонах.

Горизонтальна структура[ред. | ред. код]

Горизонтальна (або професійна) структура складається із центральних відділень, що спеціалізуються на певній діяльності. Центральні офіси працюють під керівництвом осіб, які є експертами у своїй області. На відмінності від " робочих комісій", які є частиною як регіональної, так і професійної структури, центральне бюро може працювати не тільки на національному рівні, але й на міжнародній основі.

Виконавча влада
EEIG
Голова
Рада директорів
Генеральний секретар
Організація палати
Вертикальна структура Горизонтальна структура
Регіональні галузеві філії Спеціалізовані центральні офіси
Президент і віце-президенти Глави центральних керувань професійних президентів
Голови 22 робочих комісій
Почесні функціонери Група незалежних експертів
Персональні делегати
Корпоративні делегати
Партнери/Спонсорство
Союзи

Посилання[ред. | ред. код]