Європейська організація військових асоціацій і профспілок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
European Organisation of Military Associations and Trade Unions
Абревіатура EUROMIL
Члени 34 асоціації з 22 країн
Офіційна/і мова/и Англійська
Штаб-квартира Брюссель
Вебсайт https://euromil.org

Європейська організація військових асоціацій і профспілок, іноді також ЄВРОМІЛ (англ. European Organisation of Military Associations and Trade Unions, EUROMIL) — політично незалежна неприбуткова парасолькова організація вільних демократичних асоціацій військового персоналу в Європі.

Організація EUROMIL була заснована в 1972 році й наразі налічує понад 30 асоціацій з більш ніж 20 європейських країн, що представляє близько 500 000 осіб.[1]

Місія організації полягає в просуванні та захисті соціальних та професійних інтересів військових усіх звань і груп, а також членів їхніх родин на європейському рівні. При цьому одна з головних цілей EUROMIL — це захист та просування прав людини та фундаментальних свобод солдатів шляхом моніторингу європейських розробок та захисту інтересів асоціацій-членів.

Штаб-квартира EUROMIL, міжнародний секретаріат організації, знаходиться в Брюсселі, Бельгія. Його головна роль полягає в сприянні обміну інформацією, зокрема передовим досвідом, між асоціаціями-членами.

EUROMIL тісно співпрацює з Європейським комітетом соціальних прав Ради Європи, зокрема, задля забезпечення дотримання державами Європейської соціальної хартії. Крім того, EUROMIL підтримує свої асоціації-члени в Процедурі УПО ООН, спрямованій на перегляд ситуації з правами людини в державах членів організації.

Організація підтримує офіційні контакти з Радою Європи, установами Європейського Союзу, Парламентською асамблеєю Організації Північноатлантичного договору, Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) та Європейською конфедерацією профспілок (ЄКП).

Партнерами EUROMIL серед інших є Kangaroo Group, Friends of Europe та European Movement International (EMI).[2]

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. EUROMIL. About Us. Процитовано 10 листопада 2022.
  2. European Movement International. International Associations. Процитовано 10 листопада 2022.

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]