Історії жаху

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Історії жаху
англ. Tales of Terror
Жанр фентезійний фільм, комедійний фільм жахівd і фільм-містеріяd[1]
Режисер Роджер Корман[1][2]
Продюсер Семюел Закарі Аркоффd і James H. Nicholsond
Сценарист Річард Метісон
На основі Морелла
У головних
ролях
Вінсент Прайс[3][2], Пітер Лорре[3], Безіл Ретбоун[3], Debra Pagetd[3], David Frankhamd[4], Joyce Jamesond[4], Edmund Cobbd[4] і Paul Bradleyd[4]
Оператор Флойд Кросбі
Композитор Les Baxterd
Дистриб'ютор American International Picturesd
Тривалість 89 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 1962
IMDb ID 0056552
CMNS: Історії жаху у Вікісховищі

«Історії жаху» (англ. Tales of Terror) — фільм режисера Роджера Кормана, знятий 1962 року. Входить у серію кінокартин, знятих за творами Едгара По. Є кіноальманахом, що складається з трьох історій, у кожній з яких головну роль грає Вінсент Прайс.

Сюжет[ред. | ред. код]

Морелла. Після багаторічної відсутності Ленора Лок повертається до батьківського будинку. Однак батько зовсім не радий поверненню дочки, оскільки вважає її винною у смерті його коханої дружини Морелли, матері Ленори (труп Морелли Лок зберігає непохованим у спальні). Лише звістка про швидку смерть дочки примиряє Лока з її присутністю у домі. Однак сімейна ідилія не відбулася — дух Морелли вселяється в тіло дочки і бажає помститися колишньому чоловікові, а той випадково перекидає свічник, і вся родина гине у вогні.

Чорний кіт. Старий п'яниця Монтрезор Геррінгбоун дорікає дружині тим, що вона дає йому мало грошей на випивку. Свою злість Монтрезор зриває на чорному коті місіс Геррінгбоун. У пошуках алкоголю п'яниця забрідає на з'їзд торговців вином, де бере участь у змаганні з дегустації вина з містером Фортунато. Тут з'ясовується, що Монтрезор визначає вина анітрохи не гірше від заїжджого дегустатора, проте, зрештою, сильно напивається. У результаті Фортунато доводиться провести Геррінгбоуна до будинку, де він знайомиться із дружиною товариша по чарці. Як наслідок, між ними виникає любовний зв'язок. Коли наступного разу Фортунато приходить у будинок Геррінбоунів, той напуває його отруєним вином. Зрештою ошуканий чоловік замуровує горе-донжуана разом із дружиною у підвалі. Потім він знаходить гроші дружини і пиячить на них. Вдома Монтрезора мучать кошмари — йому здається, що небіжчики вирвалися з могили, відгвинтили йому голову і грають нею, як м'ячиком, а потім до нього приходять поліціянти, які шукають дружину. Геррінгбоуна видає випадково замурований у тому ж підвалі кіт.

Правда про те, що трапилося з містером Вальдемаром. Містер Вальдемар лікується від болю, викликаного пухлиною мозку, методом месмеризму[en], який практикує містер Кармайкл. Вальдемар помирає і перед смертю благословляє дружину вийти заміж за свого лікаря, доктора Джеймса. Після цього Кармайкл проводить останній експеримент, покликаний допомогти Вальдемару померти без мук. Однак результат виявився несподіваним для оточення — Вальдемар помирає, але його свідомість залишається, і Кармайкл контролює його. Гіпнотизер не тільки не дозволяє душі Вальдемара піти, а той навіть описує свої посмертні подорожі. До того ж він змушує Вальдемара висловити бажання, щоб його дружина вийшла заміж за Кармайкла. Жінка погоджується на це лише за умови, що гіпнотизер відпустить її чоловіка, проте Кармайкл починає шантажувати вдову. Тоді вона волає про допомогу, і труп містера Вальдемара, що розкладається, приходить їй на допомогу.

В ролях[ред. | ред. код]

Кандидати на роль чорного кота
Актор Роль
Вінсент Прайс Фортунато / Вальдемар / Локе Фортунато / Вальдемар / Локе
Меггі Пірс[en] Ленора Локе Ленора Локе
Леона Гейдж[en] Морелла Локе Морелла Локе
Едмунд Кобб[en] візник візник
Пітер Лорре Монтрезор Геррінгбоун Монтрезор Геррінгбоун
Джойс Джеймісон[en] Аннабель Геррінгбоун Аннабель Геррінгбоун
Джон Гекетт (John Hackett) поліціянт поліціянт
Ленні Вейнріб[en] поліціянт поліціянт
Воллі Кампо[en] Барман Вілкінс Барман Вілкінс
Алан Девітт (Alan DeWitt) голова винного товариства голова винного товариства
Безіл Ретбоун Кармайкл Кармайкл
Дебра Пейджит[en] Гелен Вальдермар Гелен Вальдермар
Девід Френкхем[en] Елліот Джеймс лікар Елліот Джеймс

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]