Автошлях N6 (ПАР)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автошлях N6

Автошлях N6 біля Віндвогельберга
Загальні дані
Країна  ПАР
Довжина 538 км

CMNS: Автошлях N6 у Вікісховищі

Автошлях N6 — це національний маршрут у Південній Африці, який з'єднує Східний Лондон із Блумфонтейном через Комані та Малетсвай[1]. Пролягає приблизно з півночі на південь, з'єднуючи N1 з N2.

Маршрут[ред. | ред. код]

Східний Кейп[ред. | ред. код]

N6 починається в східному лондонському Сіті в столичному муніципалітеті Баффало-Сіті Східної Капської провінції, поруч з річкою Нахун, на розв'язці з шосе N2. На південь від шосе це дорога R72, яка веде до центрального ділового району Іст-Лондона[1].

Далі починається, прямуючи на північний захід від розв’язки N2 на 31 кілометр до міста Маклінтаун, де виходить зі столичного муніципалітету Баффало-Сіті. Вона продовжує рух на північний захід ще 21 кілометр до дороги R63 на перехресті на північний схід від дороги Кей[1].

Він продовжується на північний захід протягом 19 кілометрів до міста Штуттерхайм . Він просувається на північний захід ще 47 кілометрів до міста Каткарт. Він просувається на північний захід протягом 54 кілометрів, перетинає річку Блек Кей і досягає Квінстауна (місто, перейменоване на Комані в лютому 2016 року)[1].

За 14 кілометрів до Комані R61 зустрічається з N6, і це одна дорога до міста Комані. У передмісті Штуттафорда Комані R61 стає власною дорогою на захід на кільцевому перехресті з Баррабл-стріт.

N6 продовжує рух на північ протягом 162 кілометрів як Penhoek Pass, минаючи Sterkstroom, зустрічаючи R56 і проходячи через Джеймстаун, до міста Aliwal North (перейменованого на Maletswai у 2016 році[2]), де зустрічається з R58. На перехресті з вулицею Барклі в Малецваї N6 повертає ліворуч і перетинає Оранжеву річку у Фрі-Стейт через міст Генерала Герцога[1].

Вільна держава[ред. | ред. код]

Від перетину Оранжевої річки в Малетсвай N6 йде на північно-північний схід 34 кілометри до міста Руксвіль, де зустрічається з південним кінцевим пунктом R26. Вона повертає на північний захід і продовжує свою довжину 37 кілометрів, перетинаючи річку Каледон, до міста Смітфілд, де R701 з’єднується з нею в південному передмісті, перш ніж вони розділяються в північному передмісті[1].

Від Смітфілда N6 продовжує рух на північний-північний захід протягом 70 кілометрів до міста Реддерсбург, де до неї приєднується R717 від Еденбурга в південному передмісті, перш ніж вони розділяються в центральній частині. З Реддерсбурга N6 робить пряму лінію до Блумфонтейна, прямуючи на північ протягом 49 кілометрів, щоб досягти чотиристороннього перехрестя на південний захід від передмістя Блумфонтейна Мангаунг (це також назва столичного муніципалітету, в якому розташоване місто). Оскільки дорога на північ від цього перехрестя пролягає по міській трасі M30 у напрямку до передмістя Мангаунг і центру Блумфонтейна, N6 стає дорогою на захід і закінчується на наступному перехресті, яке є розв’язкою з шосе N1 (Західна об’їзна дорога Блумфонтейна)[1].

Історія[ред. | ред. код]

До 1970 року N6 починався з міста Кінг Вільгельм у столичному муніципалітеті Буффало і продовжувався через Штуттерхайм. Сьогодні дорога з міста короля Вільяма до Штуттерхайма позначена як R346. Крім того, раніше N6 закінчувалася на її нинішньому перехресті з R717 на південь від центру міста Реддерсбург, оскільки R717 від Еденбурга до Реддерсбурга разом із N6 від Реддерсбурга до Блумфонтейна становили частину національного маршруту N1[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж Falkner, John (May 2012). South African Numbered Route Description and Destination Analysis (Звіт). National Department of Transport. с. 19. Архів оригіналу за 6 June 2014. Процитовано 12 серпня 2014.
  2. Department of Arts and Culture on its 2015/16 Annual Report | PMG.
  3. Anonymous. Shell Road Atlas of Southern Africa. Shell, 1970

Посилання[ред. | ред. код]