Автошлях N1 (ПАР)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автошлях N1

N1 поблизу Де-Дурнса на вершині гори річки Хекс.
Загальні дані
Країна  ПАР
Мережа Автомобільні шляхи ПАР
Номер N1
Довжина 1,936 км
Мапа

CMNS: Автошлях N1 у Вікісховищі

Автошлях N1національний маршрут у Південній Африці, який пролягає від Кейптауна через Блумфонтейн, Йоганнесбург, Преторію та Полокване до мосту Бейт на кордоні із Зімбабве[1]. Утворює першу ділянку знаменитої дороги від мису до Каїра.

До 1970 року позначення N1 застосовувалося до маршруту від мосту Бейт до Колсберга, а потім уздовж поточної дороги N9 до Джорджа. Відрізок від Кейптауна до Колсберга отримав назву N9. 

Маршрут[ред. | ред. код]

Західний Кейптаун[ред. | ред. код]

Автострада N1 на в’їзді в Кейптауні

N1 починається в центрі Кейптауна на північному кінці вулиці Буйтенграхт (M62), біля входу на набережну Вікторії та Альфреда. Перша ділянка N1 спільна з початком N2[1] це чотирисмугова надземна автострада, яка проходить уздовж смуги землі між центром міста та портом Кейптауна . На східній околиці центру міста дві дороги розходяться, і N1 повертає на схід у вигляді бульвару Столова затока, проминаючи базу ВПС Істерплаат і Сенчурі-Сіті, перш ніж N7 перетне її на своєму шляху з міста в напрямку Намібії[1]. Значні покращення було зроблено на розв’язці Кеберг, де N1 зустрічається з M5, однією з головних магістралей, що з’єднує Мілнертон із південним передмістям.

N1 на північ, біля в’їзду у Вентерсбург (2015)

N1 продовжує рух на північ і минає Вентерсбург, де знову стає двопроїзною дорогою, перш ніж досягти Крунстада. Там R34 від Велкома з’єднується з автострадою N1 на 9 кілометрів, оминаючи центр Крунстада на сході, а потім відділяється від N1 і прямує власним шляхом у напрямку до Хайльброна[1].

N1 між Йоганнесбургом і Преторією як частина шосе Бена Шомана (2011).

Старий маршрут[ред. | ред. код]

Ділянка автомагістралі з двома проїжджими частинами на N1 поблизу Вандербейлпарку у Гаутенгу (2008)

У багатьох місцях Південної Африки, зокрема поблизу великих міст, маршрут N1 було перебудовано відповідно до стандартів автостради. Оригінальні маршрути зазвичай мають позначення R101 і часто є альтернативними маршрутами до нових, іноді платних, автомагістралей. Двома прикладами є R101 через перевал Дю Тойтсклуф, де нове шосе N1 повністю оминає перевал, використовуючи Гугенотський тунель, і R101 через центр Полокване, де нове шосе N1 оминає центр міста, використовуючи східну об’їзну дорогу Полокване.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Falkner, John (May 2012). South African Numbered Route Description and Destination Analysis (Звіт). National Department of Transport. с. 1—6. Архів оригіналу за 6 червня 2014. Процитовано 27 січня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]