Автошлях N2 (ПАР)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автошлях N2
Загальні дані
Країна  ПАР
Мережа Автомобільні шляхи ПАР
Довжина 2255 км
Мапа

CMNS: Автошлях N2 у Вікісховищі

Автошлях N2національний маршрут у Південній Африці, який пролягає від Кейптауна через Джордж, Гкеберха, Іст-Лондон, Мтату, Порт-Шепстоун і Дурбан до Ермело[1]. Це головна магістраль країни уздовж узбережжя Індійського океану. Його поточна довжина 2255 кілометрів робить його найдовшим пронумерованим маршрутом у Південній Африці[2].

До 1970 року позначення N2 застосовувалося лише до маршруту з Кейптауна до Дурбану[3].

Станом на 2018 рік планується перебудувати національний маршрут N2 від Порт-Шепстоуна до Мтатхи на коротшу ділянку дороги[4][5][6]. Проект планується завершити у 2024 році, і це дозволить скоротити довжину маршруту на 85 кілометрів[7][8]. Разом із уже існуючою дорогою N2 від Мтатхи до Східного Лондона маршрут буде відомий як Платний маршрут Дикого узбережжя[4][5][6]ю

Маршрут[ред. | ред. код]

Основні міста вздовж маршруту N2 включають Кейптаун, Сомерсет-Вест, Каледон, Свеллендам, Моссел-Бей, Джордж, Кнісна, Плеттенберг-Бей, Хумансдорп, Порт-Елізабет, Ґремстаун, Консе (колишнє місто короля Вільяма), Бішо, Східний Лондон, Мтатха, Кокстад, Порт Шепстоун, Дурбан, КваДукуза, Емпангені, Піт Ретіф і Ермело.

Західний Кейп[ред. | ред. код]

Мис Метрополь

N2, також відомий у цій точці як Східний бульвар (нині бульвар Нельсона Мандели), оскільки він входить у City Bowl Кейптауна.

N2 починається в центрі Кейптауна на північному кінці вулиці Буйтенграхт (M62), біля входу на набережну Вікторії та Альфреда. Перша ділянка N2 спільна з початком N1 є чотирисмугова надземна автомагістраль, яка проходить уздовж смуги землі між центром міста та портом Кейптауна. На східній околиці центру міста дві дороги розходяться, і N2 повертає на південь, як бульвар Нельсона Мандели, перетинаючи двори та під’їзні колії залізничного вокзалу Кейптауна.

Виїжджаючи з центрального ділового району (CBD), N2 спускається на рівень землі після R102 Christiaan Barnard на рампі у Вудстоку. Продовжуючи приблизно схід-південний схід, N2 перетинає кілька доріг у районі Вудстока, особливо Roodebloem Road, яка забезпечує доступ до головної дороги M4 та університетського маєтку, розташованого на північно-західних схилах Піка Диявола. Після виїзду з району Вудсток N2 зустрічається з M3 Phillip Kgosana Drive від південної частини City Bowl. На вершині хребта Моубрей в обсерваторії ці дві дороги зливаються у величезне шосе з 10 смугами руху та огинають медичний кампус Кейптаунського університету та лікарню Гроут-Шур, а потім розділяються в нижній частині хребта, а М3 прямує до Кейптаунського університету та Південне передмістя. Це перехрестя під назвою Hospital Bend було ареною частих вузьких місць і аварій через відсутність смуг попереднього відбору. Однак цю ділянку дороги було значно модернізовано та зроблено безпечнішою[9].

Оверберг

Після перевалу сера Лоурі N2 піднімається на перевал сера Лоурі, щоб увійти в регіон Оверберг. Далі проходить біля міста Грабоу на плато Готтентот-Голланд перед тим, як спуститися через перевал Хоугук до Ботрів'єра. Потім маршрут проходить через сільськогосподарські рівнини через міста Каледон, Рів'єрсондеренд, Свеллендам і Ріверсдейл, щоб знову підійти до узбережжя в затоці Моссел, що позначає початок Садового шляху.

Садова дорога

Трохи на захід від Моссел-Бей N2 знову стає розділеною автострадою та залишається такою до перехрестя з N9 / N12 біля Джорджа. Звідти він прямує через перевал Каймана до Вілдернессу, а потім до Книсни та затоки Плеттенберг. Після затоки Плеттенберг ділянка дороги є платною як Tsitsikamma Toll Route, головним чином через міст Блукренс (перетинає річку Bloukrans). Альтернативний маршрут пролягав через Нейчерс-Веллі, але його закрили у 2007 році після збитку від повені[10]. Міст Блукранс позначає кордон із Східною Капською провінцією.

Східний Кейп[ред. | ред. код]

Після перетину мосту Bloukrans N2 стає дорогою Sunshine Coast Road, що проходить через південну околицю природного заповідника Tsitsikamma, і повертає статус автостради між Nompumelelo та Witsiebos. Вона проходить на схід як 2-смугова автомагістраль з одною проїжджою частиною, оминаючи курортні міста Джефріс-Бей і Сент-Френсіс-Бей, а також місто Хьюмансдорп. Мости вздовж перехресть регіональних доріг з N2 мають розширені палуби, що вказує на амбіції майбутнього дублювання всієї ділянки N2 між Номпумелело та Колчестером. Вона перетворюється на 4-смугову автостраду з подвійною проїзною частиною біля мосту Ван Стаденс, який позначає її в’їзд до муніципалітету Нельсона Мандели, третього за величиною мегаполісу вздовж N2[11]. Далі продовжується на схід до міста Геберха (колишній Порт-Елізабет).

Автострада N2 між Джорджем і Моссел-Бей

Затока Нельсона Мандели

Після мосту Van Stadens N2 зустрічається з R102, який забезпечує альтернативний маршрут до KwaNobuhle та Ейтенгахе (колишній Uitenhage) через R334. Потім вона в’їжджає в Гкеберху як 4-смугова автомагістраль з подвійною проїзною частиною. Він пролягає на схід повз передмістя Кабега-Парк і Тулбарг, а потім повертає на північний схід відразу після перехрестя R102 Крагга-Камма-роуд/Кейп-роуд у Мор-Гроув. Потім він оминає передмістя Ньютон-Парк і Корстен перед зустріччю з R75 на комерційному перехресті, де R75 сполучає центр міста Гкеберха на півдні та Карієгу та Граафф-Рейнет на півночі.

Баффало Сіті (Консе - Східний Лондон)

У Qonce (Місто Короля Вільяма) у Баффало-Сіті вона зустрічається з R63, а після кількох перехресть зі світлофором N2 повертає на схід-південний схід до узбережжя, зустрічаючи його в Східному Лондоні.

Квазулу-Натал[ред. | ред. код]

N2 входить в Квазулу-Натал на вершині Брукс-Нек, після чого обходить Кокстад на півдні. Це також місце, де N2 зустрічається з R56 від Matatiele. N2 і R56 мають спільні знаки на 43 kilometres (27 mi), до якого R56 відділяється від N2 біля Стаффордс-Пост. Потім N2 пролягає на схід-південний схід повз сільські міста Гардінг та Ізінголвені (eZinqoleni), щоб увійти в Порт Шепстоун із заходу через його передмістя Марбург, зустрівшись з північно-східною кінцевою станцією шосе R61 (альтернативний маршрут від Мтати) на Oribi Toll Plaza. Ця розв'язка з R61 має бути східним кінцем платного маршруту N2 Wild Coast зі Східного Лондона через Мтату та Порт Едвард.

Дивись також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Falkner, John (May 2012). South African Numbered Route Description and Destination Analysis (Звіт). National Department of Transport. с. 7—12. Архів оригіналу за 6 червня 2014. Процитовано 27 січня 2014.
  2. South Africa's Longest Roads. KH Plant (англ.). 16 січня 2017. Процитовано 24 серпня 2021.
  3. Department of Transport (map) (jpg). 30 червня 1959. Процитовано 14 серпня 2023.
  4. а б @nuxtjs/Amp. Архів оригіналу за 7 червня 2020. Процитовано 15 серпня 2023.
  5. а б Wild Coast toll road on track. DispatchLIVE (en-ZA) . Процитовано 25 жовтня 2020.
  6. а б N2 road project to continue. DispatchLIVE (en-ZA) . Процитовано 25 жовтня 2020.
  7. Etheridge, Jenna. Court turns down N2 Wild Coast Road appeal. News24 (англ.). Процитовано 25 жовтня 2020.
  8. SANRALauthor (30 березня 2022). Progress on the N2 Wild Coast Road. SANRAL Stop Over (en-ZA) . Процитовано 23 липня 2022.
  9. N2/Settlers Freeway ("Hospital Bend"). 1 березня 2010. Архів оригіналу за 1 March 2010. Процитовано 2 січня 2022.
  10. Rautenbach, Anje. #4x4Adventure: What happened to the Bloukrans Pass? | News24. News24 (амер.). Процитовано 24 серпня 2021.
  11. Africa, Statistics South. Local Municipality | Statistics South Africa (амер.). Процитовано 24 серпня 2021.