Андрусик Андрій Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андрусик Андрій Васильович
 Капітан
Загальна інформація
Громадянство Україна Україна
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  Механізовані війська
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна)

Андрі́й Васи́льович Андру́сик — капітан Збройних сил України, учасник російсько-української війни окрема повітрянодесантна бригади ВДВ ЗСУ.

Бойовий шлях[ред. | ред. код]

Капітан Андрусик брав участь у плануванні та здійсненні операції з ліквідації блокпосту терористів біля Спартака. При проведенні запропонував підлеглим діяти нестандартними тактичними методами, зведена рота зайшла у фланг противнику з підконтрольної їм території, блокпост було захоплено.

Зведена рота з 19 по 22 січня 2015-го під керівництвом Андрусика утримувала зайнятий район, за цей час у боях було знищено: 5 одиниць бронетанкової техніки терористів, реактивну систему БМ-21 «Град», 5 гаубиць Д-30, 3 82-мм міномети, 7 одиниць автомобільної техніки, завдано значних втрат в живій силі.

Після відповідної команди організував виведення особового складу з оточення. Зведена рота прибула в базовий район батальйону з мінімальними втратами.

Станом на квітень 2017-го — заступник командира батальйону з повітрянодесантної підготовки, 80-та бригада.

Нагороди[ред. | ред. код]

За особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов'язку відзначений — нагороджений

  • 10 жовтня 2015 року — орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Джерела[ред. | ред. код]