Багмет Михайло Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Багмет Михайло Олександрович (1948) — проректор з науково-педагогічної роботи та питань розвитку Чорноморського державного університету ім. Петра Могили, доктор історичних наук, професор. Академік Української академії історичних наук, академік Української академії політичних наук, Заслужений діяч науки і техніки України, відмінник освіти України, директор Миколаївського центру політичних досліджень.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився у 1948 р. на Чернігівщині.

У 1976 р. закінчив історичний факультет Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка.

Член Президії Громадської Ради освітян і науковців України[1]. Входить до складу Науково-експертної колегії з проблем соціально-економічного розвитку при Кабінеті Міністрів України[2].

Докторську дисертацію захистив на тему «Проблеми формування національної самосвідомості молоді України у 60-ті- 80- і роки: Тенденції, деформації, уроки»[3].

Науковий доробок[ред. | ред. код]

Автор більше 300 різнопланових публікацій з проблем державотворення, історії та теорії політичної думки, національних відносин і виборчих технологій, керує аспірантурою з політичних та історичних напрямів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Члени Президії ГРОНУ. Архів оригіналу за 24 вересня 2010. Процитовано 20 березня 2010.
  2. Про утворення Науково-експертної колегії з проблем соціально-економічного розвитку при Кабінеті Міністрів України[недоступне посилання з травня 2019]
  3. Библиотечный каталог российских и украинских диссертаций. Архів оригіналу за 6 березня 2016. Процитовано 20 березня 2010.

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • [1][недоступне посилання]
  • Життєпис. Чорноморський національний університет ім. Петра Могили. Архів оригіналу за 28 листопада 2020. Процитовано 24.09.2018.