Базовий договір про відносини між Японією та Кореєю

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Базовий договір про відносини між Японією та Кореєю
Aбревіатура 日韓基本条約 і 한일기본조약
Тип міжнародний договір і двостороння угодаd
Підписано 22 червня 1965
Підписанти Японія і Південна Корея

Базовий договір про відносини між Японією та Кореєю (яп. 日韓基本条約, Ніккан Кіхон Дзьо: яку); (кор. 한일기본조약, 韓日基本條約, Ханіль Кібон Чояк) — договір, укладений між Японією та Південною Кореєю 22 червня 1965. Нормалізував двосторонні відносини та встановив базові принципи взаємодії між двома державами.

Договір оголошував договори, укладені між Корейською й Японською імперіями 22 серпня 1910 і раніше, юридично недійсними і визнавав уряд Республіку Корея єдиним законним урядом на Корейському півострові.

Оскільки раніше Японія виплатила Південній Кореї близько 800 мільйонів доларів у вигляді субсидій та позик з низьким відсотком, Корея відмовлялася від вимог подальших компенсацій за злочини, допущені в період японського колоніального правління.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

[1]Японія та Південна Корея:розділені історією https://adastra.org.ua/blog/yaponiya-ta-pivdenna-koreya-rozdileni-istoriyeyu [Архівовано 17 листопада 2021 у Wayback Machine.]


  1. Японія та Південна Корея: розділені історією | ADASTRA. adastra.org.ua (uk-UA) . Архів оригіналу за 17 листопада 2021. Процитовано 17 листопада 2021.