Боса флейта

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Боса флейта»
Автор Петро Коробчук
Країна Україна Україна
Мова українська
Видавництво «Твердиня»
Видано 2011
Тип носія друк (оправа)
Сторінок 376
ISBN 978-617-517-061-8

«Боса флейта» — поетична збірка українського письменника Петра Коробчука, вийшла друком 2011 року у видавництві «Твердиня»»[1]. До книжки ввійшли написані у різні роки поезії та переклади/переспіви з кримськотатарської, білоруської, російської мови та есперанто. Збірка «репрезентує авторське світовідчуття, світобачення та світорозуміння соціуму та політикуму на критичному, тим і непомірно цікавому, динамічному часовому зламі, що є також причиною і наслідком незворотної поступальної зміни століть, тисячоліть, цивілізацій»[2].

За поетичні збірки «Боса флейта» (2011) та «Архівотека, або Книжечка для себе» (2012) Петро Коробчук був відзначений званням лауреата Волинської обласної літературно-мистецької премії ім. Агатангела Кримського (2013)[3]. За поетичну збірку «Боса флейта» автор номінувався на здобуття Національної премії України імені Т. Г. Шевченка 2013 року[4][5].

Вірші зі збірки друкувалися у періодичних виданнях. В оформленні обкладинки використано картину Мікалоюса Чюрльоніса «Фуга».

Рецензії[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Інформація про книжку «Боса флейта» на сайті «Буквоїд». Архів оригіналу за 11 Жовтня 2011. Процитовано 11 Вересня 2011.
  2. Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка: Книга поезій «Боса флейта»
  3. «Волинь Post»: Назвали митців, які отримають обласну іменну премію
  4. «Друг читача»: Відомі перші претенденти на Шевченківську премію
  5. «Буквоїд»: На Шевченківську премію претендують Кость Москалець, Петро Коробчук, Мирослав Дочинець