Братанюк Василь Іванович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Братанюк Василь Іванович
Народження 6 січня 1964(1964-01-06) (60 років)
Старокостянтинів, Хмельницька область, Українська РСР, СРСР
Країна  СРСР
 Росія
Діяльність художник

Васи́ль Іва́нович Братаню́к (рос. Василий Иванович Братанюк; * 6 січня 1964, Старокостянтинів Хмельницької області) — український живописець. Член Спілки художників Росії. Працює в жанрі пейзажу, етюду, портрету та історичної картини.

Біографія[ред. | ред. код]

У Старокостянтинові навчався в п'ятій, четвертій та першій школах, а також у Старокостянтинівській художній школі, де його викладачами були Микола Панасюк, Володимир Павлович.

У 1980—1984 роках навчався на живописному відділенні Одеського художнього училища імені Митрофана Грекова. У 1986—1988 роках. займався в майстернях Костянтина Ломикіна в Одесі, Михайла Ряснянського в Миколаєві, Тетяни Яблонської в Києві.

У 1988—1889 роках переїхав до Санкт-Петербургу, відвідував заняття в Бориса Угарова і Віктора Рейхета. 1990 року вступив на живописний факультет Інституту живопису, скульптури і архітектури імені Іллі Рєпіна Російської Академії мистецтв. Розпочав заняття в майстернях станкового живопису під керівництвом Юрія Непринцева й Олега Єремєєва.

Від 1997 року Братанюк — член Петербурзького відділення Спілки художників Росії. Живе і працює в Санкт-Петербурзі. Експонент численних виставок, учасник міжнародних аукціонів.

Посилання[ред. | ред. код]