Братське коло

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Братське коло

Братське коло (рос. Братский круг) — міжнародна кримінальна організація, що займається наркотрафіком у Середній Азії, Росії, Близькому Сході, Африці, Латинській Америці та США[1]. Вперше офіційна назва організації прозвучала у 2011 році у «Стратегії по боротьбі транснаціональною організованою злочинністю», яку затвердила адміністрація президента США Барака Обами. У документі вказано, що це "«багатонаціональна злочинна група, що складається з керівників і старших членів декількох злочинних організацій з країн колишнього СРСР, які мають спільну ідеологію, що ґрунтується на традиції „злодіїв в законі“, і прагнуть поширити цю традицію по всьому світу».[2] На думку багатьох дослідників, «Братське коло» це не цілісна організація, а мережа злочинних угрупувань, яка ситуативно координує свою діяльність.

30 жовтня 2013 року Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій відносно шести осіб і чотирьох компаній, які пов'язані з Братським колом. Серед інших у списку значився російський співак Григорій Лепс.[3]

Ключові особи[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Treasury Imposes Sanctions On Key Members Of The Yakuza And Brothers’ Circle Criminal Organizations. Архів оригіналу за 21 квітня 2021. Процитовано 1 січня 2019.
  2. Remarks at White House Release of Strategy to Combat Transnational Organized Crime. whitehouse.gov. Архів оригіналу за 22 жовтня 2013. Процитовано 1 січня 2019.
  3. ДОСЬЕ: Американский список «Братский круг». Архів оригіналу за 2 січня 2019. Процитовано 1 січня 2019.
  4. Минфин США ввел санкции против Григория Лепса. Lenta.ru. 31 жовтня 2013. Архів оригіналу за 3 листопада 2013. Процитовано 4 листопада 2013.

Посилання[ред. | ред. код]