Будинок із башточкою

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Будинок з вежкою (фільм))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дім з башточкою
рос. Дом с башенкой
Жанр історія, драма
Режисер Єва Нейман
Продюсер Олександр Ткаченко
Сценарист Єва Нейман
У головних
ролях
Дмитро Кобецький, Марія Поліцеймако, Віталій Лінецький, Михайло Векслер, Катерина Голубєва, Альберт Філозов
Оператор Рімвідас Лейпус
Художник Руслан Хвастов (з костюмів)
Тривалість 80 хв.[1]
Мова українська, російська
Країна Україна Україна
Рік 2011
IMDb ID 2292844

«Дім з башточкою» — український художній чорно-білий фільм режисера Єви Нейман за однойменним оповіданням Фрідріха Горенштейна.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Дія фільму відбувається в СРСР взимку 1944 року. Хлопчик 8 років разом із мамою їде в поїзді. Вони повертаються з евакуації додому, де на них чекає дідусь. Однак мама хлопчика хвора. На одній зі станцій їх знімають із поїзда — маму забирають у медпункт. Звідти її відвозять до лікарні. Хлопчик змушений добиратися до лікарні самостійно. Знайшовши маму і побачившись із нею, він вирушає на пошту, щоб надіслати телеграму дідові. Потім він повертається в лікарню, де його залишають у палаті з мамою. Лікар обіцяє, що вилікує їх обох. Однак наступного дня мама помирає.

Хлопчик залишається сам на сам зі своїм горем, серед чужих людей, яким, за великим рахунком, до нього байдуже. За один день йому доводиться подорослішати, запевняючи себе, що все буде добре. Довірившись незнайомцям, він продовжує свій шлях додому, до єдиної рідної людини — дідуся. З вікна поїзда хлопчик востаннє бачить станцію, назви якої так ніколи й не дізнається. Усе, що він запам'ятав про місце, де назавжди залишилася його мама, — це те, що на привокзальній площі стоїть старий будинок із башточкою.

Актори

[ред. | ред. код]

У кінострічці знялися Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Головну роль зіграв 9-річний хлопчик, вихованець одеського інтернату Дмитро Кобецький.

Нагороди

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.