Булачок Дмитро Сергійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Булачок Дмитро Сергійович
 Солдат
Загальна інформація
Народження 1990(1990)
Дубровиця
Громадянство Україна Україна
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Формування
Війни / битви Війна на сході України
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Булачо́к Дмитро́ Сергі́йович — солдат Збройних сил України.

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчив середню школу, Дубровицький професійний ліцей. Служив в армії, лишився за контрактом у Львівській 80-й аеромобільній бригаді.

8 березня 2014 року вирушив на схід України з десантниками 1-го аеромобільного батальйону. Бронежилети мали один на трьох, за місяць носіння порозсипалися. З 14 червня його підрозділ ніс службу біля Луганського аеропорту. Військовослужбовці були відрізані терористами від інших українських сил, доводилося битися без води та їжі. 18 липня військовим вдалося вирватися з кільця, розбили колону бойовиків, що прямувала до обласного центру та взяли під контроль передмістя Луганська — село Георгіївка. 21 липня зазнав поранення в ногу, у бою під Георгіївкою. З 22 липня 2014 лікується у Харківському військовому госпіталі, переніс дві складні операції.

Нагороди[ред. | ред. код]

29 вересня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Джерела[ред. | ред. код]