Бітерболи

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бітерболи
Бітербол у розрізі

Бітерболи (нід. Bitterballen) — це нідерландська м'ясна закуска, яку готують шляхом приготування дуже густого рагу, загущеного ру і яловичого бульйону. Рагу охолоджується, доки не затвердіє, а потім густа суміш скочується в кульки, які потім паніруються і смажаться. Рагу зазвичай приправляють цибулею, сіллю і перцем, петрушкою і мускатним горіхом. У більшості рецептів міститься мускатний горіх, а також є варіації з використанням карі або додаванням дрібно нарізаних овочів, наприклад моркви[1][2].

Свою назву біттерболи отримали від назви певних видів алкогольних напоїв з ароматом трав, які по-нідерландськи називають бітерами, і їх часто подають як частину bittergarnituur, набір пікантних закусок до напоїв у пабах або на прийомах в Нідерландах[2].

Бітерболи дуже схожі на більш поширені крокети (нід. kroketten) за інгредієнтами та методами приготування/приготування, а також на смак, хоча крокети відрізняються формою, оскільки мають форму ковбаски[3].

Підготовка[ред. | ред. код]

Інгредієнти змішують і варять, потім охолоджують, щоб суміш застигла. Після того, як начинка затвердіє, її скочують у кульки діаметром приблизно від 3 до 4 см[4], потім збивають у суміші панірувальних сухарів і яєць і смажать у фритюрі. Зазвичай їх подають із тарілкою або невеликою мискою гірчиці. Їх їдять у Суринамі, Нідерландських Антильських островах[5], Нідерландах, Бельгії, Бонайрі та певною мірою в Індонезії.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bitterballen van kerrieragout — (Smulweb recept). Jumbo Supermarkten (нід.). Процитовано 13 листопада 2023.
  2. а б Bitterballen - Dutch Cocktail Croquettes - LifeStyle Food. Архів оригіналу за 15 квітня 2019. Процитовано 22 червня 2012.
  3. Authentic Dutch Bitterballs | Yummy Dutch
  4. 240.000 Rezepte / Kochrezepte bei Chefkoch.de
  5. Caribbean Croquettes: Bitterbal

Посилання[ред. | ред. код]