Волга (станція метро, Нижній Новгород)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Волга
Сормовсько-Мещерська лінія
Загальні дані
Тип Колонна двопрогінна мілкого закладення
Глибина закладення 8 м
Платформи
Кількість 1
Тип острівна
Будівництво
Дата відкриття 2030
Транспорт
Пересадка на А: 7, 41, 52, 57, 66, 69
МТ: 18, 20, 24, 49, 67, 70,
Тб: 10, 25
Виходи до Мещерського бульвару і вулиці Бетанкур
Мапа
Сормовсько-Мещерська лінія
Волга
Оборотні тупики
Стрілка
Ярмарок
Московська +зал
Канавінська
Бурнаковська
Оборотні тупики
Буревісник
камера з'їздів
Варя
Сормовська

Во́лга — проектована кінцева станція Сормовско-Мещерської лінії Нижегородського метрополітену, яка буде розташовуватися за діючою станцією «Стрілка». Відкриття станції очікується в 2030 році[1]. Назву станція отримала завдяки близькості до однойменної річки.

Розташування[ред. | ред. код]

Станція буде розташована в Канавінському районі біля перетину вулиць Карла Маркса і Пролетарської у 4-му мікрорайоні Мещерського озера.

Розташовані біля метро об'єкти[ред. | ред. код]

Історія[ред. | ред. код]

У червні 1980 року на нараді в інституті «Горьковметропроект», затвердили план, згідно з яким, перша лінія, тоді ще — «Автозаводско-Мещерская», повинна була тривати від Московського вокзалу до житлового масиву у Мещерського озера. За проектами 1982 року повинні були з'явитися 3 станції «Мещерская» (Стрілка), «Мещерское озеро» і «Волга». В кінці 1980-х років ділянку «Московська — Волга» перейшов до складу Сормовской лінії. Будівництво дільниці від станції «Московська» до Мещерського озера почалося в 1993 році від станції «Ярмарок», але в 1996 році воно було припинено, через проблеми з фінансуванням і в зв'язку з переключенням пріоритетів на будівництво метромосту, для продовження Автозаводській лінії до станції «Горьківська».

Згідно Генеральному плану розвитку Нижнього Новгорода до 2025 року, мещерський напрямок Сормовской лінії, що включає «Ярмарок» і наступні за нею станції, були сьомою ділянкою по пріоритету. Найбільший пріоритет був відданий будівництву в Нагірній частині (станції «Оперний театр» та «Сінна»), а також продовженню Сормовско-Мещерської лінії (станції «Варя» і «Сормовская»).

Перспективи будівництва станції «Ярмарок» залишалися неясними: або проект буде скасований, або «Ярмарок» станцією-примарою. У липні 2012 року було вирішено відмовитися від будівництва, а також від станції «Мещерское озеро», на користь «Стрілки» і «Волги» у зв'язку зі складнощами транспортної розв'язки і близькістю до Канавинскому мосту[2]. Незабаром було прийнято рішення про будівництво станції Ярмарок після 2018 року.

Будівництво[ред. | ред. код]

Будівництво станції поки не починалося. Для цього буде перекрита вулиця Карла Маркса на перетині з вулицею Пролетарської. На час будівництва тролейбусні маршрути № 10 і № 25, можливо, будуть скорочені до вулиці Должанській, а тролейбусні маршрути № 3 та № 5 можливо будуть закриті, або будуть перенаправлені на Московський вокзал.

Колійне розвиток[ред. | ред. код]

За станцією будуть розташовані оборотні тупики для обороту та відстою рухомого складу.

Архітектура та оформлення[ред. | ред. код]

Станція спроектована однопролітної дрібного закладення.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Будівництво метро до станції «Волга» в Нижньому Новгороді планується завершити в 2024 році. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 24 листопада 2018.
  2. ЧС-2018 втрутився в плани влади щодо розвитку метро в Нижньому Новгороді. Архів оригіналу за 14 липня 2014. Процитовано 24 листопада 2018.