Волонтерська платформа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

volonter.org [Архівовано 18 лютого 2017 у Wayback Machine.] або волонтер.орг [Архівовано 18 лютого 2017 у Wayback Machine.] — платформа для пошуку волонтерської допомоги, яка була запущена[1] в жовтні 2016 року в Україні громадською організацією "Центр сприяння волонтерському руху Волонтер.орг". Над створенням платформи працювала команда проекту «Герої АТО». Проект реалізується за фінансової підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. [Архівовано 18 лютого 2017 у Wayback Machine.]

Історія створення

[ред. | ред. код]

Ідея створення єдиної платформи, на якій люди зможуть шукати волонтерів для власних проектів, а волонтери будуть знаходити ініціативи, у яких вони зацікавлені, народилась в 2014 році, коли команда проекту працювала над створенням сайту «Герої АТО».

Наприкінці 2015 року команда знайшла підтримку в Посольства США в Україні. Завдяки Відділу преси та освіти ідею вдалось втілити у життя.

6 жовтня 2016 року в приміщенні Американського дому [Архівовано 7 червня 2019 у Wayback Machine.] активісти презентували платформу «Волонтер.орг»[2].

Як працює платформа volonter.org

[ред. | ред. код]

Будь-який користувач платформи може знайти ідею, захід, акцію чи проект, де потрібні волонтери, і долучитись до нього. Також будь-яка організація може публікувати власні проекти, вантажити фото та відео, вибирати кавер-зображення для сторінки свого проекту.

При реєстрації ви вибираєте одну із трьох форм роботи на сайті: як волонтер, як громадський активіст чи як громадська організація.

Будь-хто може створювати події та заходи, також будь-хто може долучатись до проектів. На сайті існує можливість особистої переписки між користувачами[3].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. В Україні запустили платформу для пошуку волонтерської допомоги. zik.ua (ua) . Архів оригіналу за 20 лютого 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  2. Презентація платформи Volonter.org: як шукати однодумців для реалізації власних ідей та ініціатив. America House Kyiv (амер.). Архів оригіналу за 18 лютого 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  3. Як стати волонтером | Волонтери 2016—2017. volonter.org (укр.). Архів оригіналу за 18 лютого 2017. Процитовано 17 лютого 2017.