Вікіпедія:Запити на арбітраж/Розблокування користувача Пушинко

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
  • Позивач: Ahonc
  • Відповідач: — (відповідно до п. 7.3 ВП:ПБ)

Суть позову[ред. код]

21 квітня був заблокований користувач Пушинко користувачем Yakudza. Аргументацією при блокуванні було те, що користувач є лялькою Bodiadub (хоча доказів цьому не наведено), а також ніби-то переслідування Goo3. Пушинко звернувся до мене щодо перегляду його блокування. Я проаналізував ситуацію і дійшов такого висновку. Користувач протягом останнього року лише один раз написав Goo3, при цьому стверджуючи, що той порушує правила. Я не вбачаю в цьому переслідування (у переслідуванні має бути систематичність). Мало того, деякий внесок Goo3 викликає підозри (не буду зараз публічно розписувати, бо знову звинуватять у розголошенні чи переслідуванні: я писав про це в Дискорді, арбітр YarikUkraine читав, можу повторити листом). Тому виникає сумнів у правомірності дій Yakudza. Складається враження, що це спроба затикання рота (користувач заявляв про порушення і що планує номінувати Goo3 на позбавлення прав адміна).

Також хочу звернути увагу АК, що два роки тому Yakudza вже блокував Пушинко зі схожими причинами, але його було згодом розблоковано за відсутністю підстав.

Я звертався до Yakudza в Дискорді, він нічого не відповів. Сам Пушинко теж звертався до Yakudza (в обговоренні англовікі), той теж не відповів нічого. Сьогодні я написав Yakudza на СО, щоб він відреагував, проте у відповідь лише отримав погрози, що мої дії теж будуть розцінені як переслідування. Виглядає так, ніби Yakudza боїться розблокування цього користувача. А оскільки він і мене звинувачує в переслідуванні, хоча я не переслідую, то можна зробити висновок, що він не вміє визначати, де переслідування, а де ні. Я сумнівався, чи подавати цей позов, але реакція Yakudza мене переконала, що таки треба подавати. Я думав подавати позов через кілька днів, але оскільки Yakudza фактично погрожує мене теж заблокувати за переслідування, тому не залишає мені вибору, пишу швидко, поки є можливість.

Позовні вимоги[ред. код]

Відповідно до п.7.2 прошу розглянути питання щодо розблокування користувача Пушинко.--Анатолій (обг.) 18:27, 4 травня 2023 (UTC)[відповісти]

Голосування арбітрів щодо прийняття справи до розгляду[ред. код]

Підсумок: Залишити рішення про розблокування користувача на розсуд адміністраторів відповідно до пункту 7.3. ВП:БЛОК. Відповідно до пункту 7.5 ВП:БЛОК Зацікавленим адміністраторам не рекомендується розблокувати користувача доти, доки вони не прийдуть до консенсусу. --GPV (обговорення) 09:38, 16 травня 2023 (UTC)[відповісти]