Вір'ял шевлісем

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вір'ял шевлісем
Жанр чуваська пісня
Дати початку літа
Місце проведення Росія Аліково (Аліковський район, Чуваська Республіка
Роки існування 1997—понині
Відкрито 1997
Засновано Міністерство культури, у справах національностей, інформаційної політики та архівної справи Чуваської Республіки, адміністрація Аліковского району

Вірьял шевлісем (чув. шевлисем - відблиски, чув. виръял - верхові чуваші) - міжрегіональний фестиваль виконавців чуваської естрадної пісні, що проводиться щорічно на початку літа в селі Аліково (Аліковський район, Чуваська Республіка).

Засновники: Міністерство культури, у справах національностей, інформаційної політики та архівної справи Чуваської Республіки, адміністрація Аліковского району.

Фестиваль «Вір'ял шевлісем» - це не тільки конкурсна програма, але і дивовижна атмосфера творчого ентузіазму.

Історія[ред. | ред. код]

Фестиваль зародився в 1997 році як районний огляд-конкурс чуваської естрадної пісні. Здобуваючи з роками все більше прихильників він зайняв належне собі місце в культурному просторі району та отримуючи визнання далеко за межами республіки, ставав все помітнішою подією в музичному житті Чувашії.

Свято естрадної творчості на свою сцену збирає з кожним роком все більше число конкурсантів, розширюючи популярність. За час свого існування фестиваль прийняв понад 2500 учасників віком від 5 до 40 років.

Див. також[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Л. А. Ефимов «Элĕк Енĕ», «Край Аликовский» Элĕк, 1994.
  • «Аликовская энциклопедия», редколегія: Ефимов Л. А., Ефимов Е. Л., Ананьев А. А., Терентьев Г. К., Чебоксари, 2009, ISBN 978-5-7670-1630-3.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]