Гарабао

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гарабао
Гарабао у 2014
Гарабао у 2014
Основна інформація
Жанр рок
Роки 1981–понині
Країна Таїланд Таїланд
Місто Маніла
Лейбл Warner Music Group
Склад Aed Carabaod, Preecha Chanapaid, Thierry Mekwattanad, Q13024380?, Q16140345?, Thanasit Phanphongthaid, Q13027762?, Thanis Sriklindeed, Amnaat Luukjand, Kiew Carabaod, Tanga Sayapornd і Luechai Ngamsomd
www.carabao.net

Гарабао (тай. คาราบาว) — тайський рок-гурт, який має популярність в Таїланді та інших азійських країнах.[1] Група була утворена в 1981 році студентами університету Юенйонгом Опакулом  і Кіраті Промсакою На Саконом Нахоном, які познайомилися під час навчання в Технологічному інституті Мапуа в Філіппінах. Слово «carabao» означає «Бізон», символ боротьби, працелюбності і терпіння.

Вони відомі своїми Phleng phuea chiwit (เพลงเพื่อชีวิต) або «піснями за життя». Цей вид музики став відомий завдяки протестним пісням 1970-х років про політичні потрясіння в Таїланді. Carabao змішали акустичний/фолк стиль з іншими формами тайської музики, західний рок і кантрі, і різні види етнічної музики, зокрема латиноамериканська музика і реггі[2].[3]

Пісні Carabao часто зачіпали соціальні і політичні проблеми, що вимагали соціальної справедливості, але вони також створили пісні про кохання і більш філософські пісні, які несуть повідомлення для людей у всьому світі. Вокаліст/автор пісень Аед славився своїм гострим язиком і відкритою критикою корумпованих політиків, великого бізнесу, і руйнування навколишнього середовища. Принаймні, одна або дві пісні у більшості альбомів до середини 90-х років були заборонені урядом і група рідко з'являлася на державних теле- і радіостанціях. Незважаючи на це, Carabao є найпопулярнішою тайською рок-групою всіх часів. Carabao досягли культового статусу давно і зараз є одним з найбільш успішних рок-груп у світі. Вони були порівняні з рок-гуртом U2.[4]

Carabao має довгу та складну історію, з декількома складами і кількома членами, які залишили і знову приєднувалися до гурту багато разів. Лідер / гітарист / вокаліст Аед є єдиним учасником, який брав участь у всіх альбомах та турах, хоча у більшості композицій також брали участь басист От та гітарист Лек.

Учасники[ред. | ред. код]


Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 14 листопада 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Archived copy. Архів оригіналу за 9 січня 2006. Процитовано 14 січня 2006. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |df= (довідка)Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання) (in German)
  3. Archived copy. Архів оригіналу за 2 вересня 2006. Процитовано 14 січня 2006. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |df= (довідка)Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 9 липня 2011. Процитовано 3 серпня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]